Karar yazarı: Kuran kurslarına şeytan giremiyorsa ortalığa saçılan onca rezillik neydi?

Akif Beki "Din tüccarı hurafeci hokkabazlar, şeytansızlaştırılmış bölgede mi oturuyorlar bu durumda?" diye sordu

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Biz, Kuran kurslarımızın bulunduğu yerlere, şeytandan korunmuş bölgeler diyoruz. Bir yerde Allah zikredilirse oraya şeytan giremez. Kuran kursunda tuğlası olanın cennette evi hazır” sözlerine tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü yazısının bir kısmında Erbaş’ın sözlerinin ardından Diyanet Vakfı’nın İslam Ansiklopedisi’ni okuduğunu belirtti ve ‘Nefis’ maddesinden şu ifadeleri aktardı:

Nefsin tabiatında yırtıcılık/vahşilik, hayvanlık, şeytanlık ve tanrılık vardır. Nefisteki düşmanlığın, saldırganlığın kaynağı yırtıcılık, oburluğun ve hırsın kaynağı hayvanlık, hilekârlığın ve kurnazlığın kaynağı şeytanlık, büyüklenme ve her şeye tek başına hükmetme arzusunun kaynağı tanrılıktır. Bu dört nitelik sırasıyla köpeğe, domuza, şeytana ve bilge kişiye tekabül eder. Nefis, içinde bunların tamamını barındırır...

“Üstelik, kaynakları arasında büyük din alimi Gazzâlî’yi de anıyor ansiklopedi. Hangisine inanalım?” diye soran Beki, şöyle devam etti:

Din tüccarı hurafeci hokkabazlar, şeytansızlaştırılmış bölgede mi oturuyorlar bu durumda? Onların hile ve desiselerinde şeytani ayartıcılığın rolü yok mu?

Bedensiz şeytandan arındırılabilir belki Kuran kursları ama ona pabucunu ters giydirecek, şeytanılainin bile aklına gelmeyen şeytanlıklara kalkışacak, içine şeytanfeneri kaçmış bedenli iblis cinslerinden nasıl arındıracaksınız?

Kuran kurslarına şeytan giremiyorsa ortalığa saçılan onca rezillik neydi? Çoluk çocuğa musallat olma sapıklıklarını kim sokuyor buralara? Kul hakkına tamah etme açgözlülüklerinin altında hangi ahlaksız mahlukun baştan çıkarıcılığını aramalıyız öyleyse Hocam?

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU