“CHP’nin ne işi var Kudüs mitinginde?”

Karar yazarı: Filistin ve Kudüs davası şu savununca doğru, bu savununca yanlış bir dava olarak görülmemeli

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi'nin öncülüğünde geçen Pazar günü Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 'Büyük Kudüs Mitingi' gerçekleştirildi. Mitinge farklı siyasi partilerle 60’ya yakın sivil toplum kuruluşu destek verirken CHP üst düzey katılım sağladı.

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kiras, bugün “CHP’nin ne işi var Kudüs mitinginde” başlıklı köşe yazısında ana muhalefet partisinin eski yanlışlarından uzaklaşmaya, toplumun tamamına ulaşmaya yönelik adımlar attığına dikkati çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kiras, şunları yazdı:

Filistin ve Kudüs davasına -yeniden- sahip çıkma adımı da bunlar arasında. Saadet Partisi’nin öncülüğünde düzenlenen ve muhafazakâr-sağ-İslami kesimin kuruluşlarının ve sağ partilerin çoğunun destek verdiği bir mitinge CHP liderinin de katılmasına ne denebilir? Filistin ve Kudüs davası adına konuya bakılırsa sevindirici bir tablo siyasi yelpazenin geniş bir kesiminin Yenikapı’da bir araya gelişi. Ama Kudüs ve Filistin davası bizim elimizden çıkmamalı, bizden başkası bu davayı savunmamalı diyenler için rahatsız edici elbette bu tablo. Ama böyle olmamalı. Filistin ve Kudüs davası şu savununca doğru, bu savununca yanlış bir dava olarak görülmemeli.

 

Karar

 

DAHA FAZLA HABER OKU