Biden’ın eleştirilerine Buttigieg’den yanıt: Ne sen Obama’sın ne de ben

Iowa’da sürpriz başarı elde eden Pete Buttigieg, Joe Biden’ın eleştirilerine yanıt verdi

Buttigieg, Iowa önseçiminde sürpriz bir başarı elde ederek dikkatleri üstüne çekmişti (Reuters)

Demokrat Parti aday adaylarından Pete Buttigieg, yakın zamanda bir diğer aday adayı Joe Biden’ın “Barack Obama değil” eleştirisine, “O da değil” diyerek karşılık verdi. Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Indiana eyaletinin South Bend kentinin eski belediye başkanı Pete Buttigieg’i, eski ABD Başkanı Barack Obama’yla kıyaslamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD’de 2020 başkanlık seçimine yönelik Demokrat Parti’nin aday adayları arasındaki yarış önseçimler devam ederken kızışıyor. Joe Biden cumartesi Twitter hesabından bir video paylaşarak Buttigieg’in bugüne kadar yaptıklarının başkanlık için yetersiz olduğunu belirterek sert bir eleştiride bulunmuştu.

CNN’e konuşan Buttigieg, “Haklı, (Barack Obama) değilim. Fakat o da değil. 2008’de değiliz. 2020 yılındayız. Yeni bir liderlik modelini gerektiren yeni bir dönemdeyiz. Modern zamanların en yıkıcı başkanıyla karşı karşıyayız. Ve ona karşı aynı ajandanın işe yarayacağını düşünmüyorum ” diyerek cevap verdi. 

Biden’ın video paylaşımı Iowa eyaletinde gerçekleştirilen tartışmalı önseçimin ardından geldi. Buttigieg, anketlerin önseçim öncesinde işaret ettiğinden farklı bir başarı elde ederek birinci sırada yer almıştı. Buttigieg’i, Vermont Senatörü Bernie Sanders izlemişti. Joe Biden’sa oyların yüzde 15’ini alarak beklenin çok altında bir performans göstermişti. 

 

Independet Türkçe, RealClear Politics

DAHA FAZLA HABER OKU