MHP Genel Başkan Yardımcısı: İdlib Türkiye'nin başına yeni bir bela açabilir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, Twitter hesabından hükümetin Suriye'nin İdlib kentindeki politikaları ile ilgili endişelerini yazdı

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Twitter hesabından İdlib politikaları ile ilgili "İdlib, Türkiye'nin başına her an yeni bir bela açabilir" yorumu yaptı. 
 


Aynı zamanda Milli Savunma ve Güvenlik İstihbarat Komisyonları üyesi olan MHP'li siyasetçi Türkiye'nin İdlib konusundaki dengeleri gözeterek adım atması gerektiğini şu sözlerle ifade etti: 

Türkiye; İdlib konusunda, hak ve menfaatlerimiz ile bölgesel dengeleri gözeterek adım atmaya devam etmelidir. Suriye’den sonra İran ve Rusya’yı karşımıza alabilecek gelişmelere karşı çok dikkatli olunmalıdır.  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye rejiminin Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik yaptığı saldırı sonrası ""Siyasi ve diplomatik girişimlerimizin yanı sıra askeri caydırıcılığımız da sonuna kadar kullanılarak İdlib ve çevresi Türkiye düşmanlarına zindan edilmelidir. İdlib mutabakatını bozan veya ihlal eden tarafın Türkiye olmadığı meydandadır" açıklaması yapmıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU