Eski Katar Başbakanı: İsrail ile Arap ülkeleri arasında saldırmazlık anlaşması imzalanacak

Şeyh Hamad, sonuçları belli olan bir saldırmazlık anlaşmasının imzalanmasından doğacak adil bir barışa kendisinin de karşı olmadığını aktardı

Eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim / Fotoğraf: Reuters

Eski Katar Başbakanı Şeyh Hamed bin Casim Al Sani, "Arap ülkeleriyle İsrail arasında bir saldırmazlık anlaşması imzalanacağını" iddia etti. 

Twitter'daki hesabından açıklamalarda bulunan Şeyh Hamad, sözde Orta Doğu barış planının ilanı sonrasında gelecek adımın, İsrail ile Körfez ülkeleri, Mısır, Ürdün ve muhtemelen Fas'ın aralarında bulunduğu Arap ülkeleri arasında bir saldırmazlık anlaşması imzalanması olacağını kaydetti.

Şeyh Hamad, sonuçları belli olan bir saldırmazlık anlaşmasının imzalanmasından doğacak adil bir barışa kendisinin de karşı olmadığını vurguladı.

 

Ürdün ve Mısır'ın dışında Arap ülkelerinin İsrail ile henüz resmi diplomatik ilişkileri bulunmuyor. 

Arap ülkelerinin, Washington'a sözde barış anlaşmasına yönelik olumlu tavır takınacakları konusunda söz verdiklerine dikkati çeken Şeyh Hamad, ancak medya nedeniyle bunu yerine getiremediklerini vurguladı. 

Şeyh Hamad bin Casim Al Sani, bu verilen vaatlerle Arap ülkelerinin ABD'ye yakınlaşmayı hedeflediğini ancak Arap Birliği'ndeki çoğunluktan dolayı sözde anlaşmanın atıl duruma düşürüleceğinden emin olduğunu kaydetti. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU