Silvan'da kaçak kazıda suçüstü yakalanan polislerin Ermeni altınlarının peşinde oldukları iddia edildi

Tutuklu Silvan Emniyet Müdürü’nün kaçak define kazısını perdelemek için olay yerine zırhlı araç yönlendirdiği öne sürüldü

Biri emniyet müdürü, beşi polis sekiz kişi kaçak kazıdan tutuklandı. Fotoğraf: AA

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı polislerin kaçak define arayacağı ihbarı üzerine takibe başladı. 

Araştırmada Silvan İlçe Emniyet Müdürü Ömer Öztürk, komiser yardımcısı Bekir B., komiser yardımcısı Serkan C., polis memurları Ali P. ve  Abdulmüddalip G.’nin de olaya karıştığı belirlendi.

Silvan İlçe Emniyet Müdürü Ömer Öztürk ve ekibi, iddiaya göre kaçak kazı için harekete geçti. Komiser yardımcısı Serkan C. olay gecesi İlçe Emniyet Amirliği'nde Nöbetçi Amir olarak görevlendirildi. 

Kaçak kazıyı perdelemek için zırhlı araç

İddiaya göre müdür Öztürk diğer rütbelilerin, tarihi konağın bahçesindeki kaçak kazıya müdahale etmelerini engellemek amacıyla hepsini odasında topladı. 

Nöbetçi Amir Serkan C., “155 Polis İmdat” ihbar hattındaki görevli polisi arayarak, kendilerinin bir çalışması olacağını, kazı yapıldığına ilişkin ihbar telefonu geldiğinde ekip gönderilmemesini, kendisinin aranmasını istedi.

Grup adreste kazı yaparken, çevredeki vatandaşlar yoğun şekilde ihbarda bulundu. 155 hattındaki polis memuru ihbarları Nöbetçi Amir Komiser Serkan C.’ye bildirdi. 

Serkan C., kaçak kazıyı gölgelemek ve fazla dikkat çekmesini önlemek amacıyla ihbarların önünü kesmek için olay yerine zırhlı polis aracı yönlendirdi.

Ermeni altınlarını arıyorlardı iddiası

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri kazı yapanlara suçüstü yaptı, şüpheliler gözaltına alınırken, kazma, kürek, dedektör gibi malzemelere el koyuldu.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler “Sur olayları sırasında kaçan teröristlerin altın ve paraları buraya gömdüklerini öğrendik. Bu nedenle kazı yapıyorduk” iddiasında bulundular.

Ancak bu iddiayla ilgili herhangi bir resmi evrak ya da işlem tespit edilemedi. Şüphelilerin kazıyı Ermenilere ait altınların söz konusu adreste gömülü olduğu duyumları üzerine yaptıkları iddia edildi.

Şüphelilerden Silvan İlçe Emniyet Müdürü Ömer Öztürk, komiser yardımcısı Bekir B., komiser yardımcısı Serkan C., polis memurları Ali P. ile Abdulmüddalip G ve Arif A., Nesih T., Abdulvahap K. tutuklandı.

Tutuklu şüphelilerden ziraat mühendisi Abdulvahap K.’nın annesinin de, defineyi bulmak için istihareye yattığı ve kazı sırasında oğlunu telefonla yönlendirdiği öne sürüldü.

DAHA FAZLA HABER OKU