ABD ve Afgan askerleri arasında çatışma çıktı: 3 ölü 9 yaralı

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde askeri tatbikat sırasında Afgan ve ABD askerleri çatıştı. 2 ABD ve bir Afgan askeri öldü. 6’sı Amerikalı 9 asker yaralandı. Ülkenin güneyindeki bombalı saldırıda ise 6 polis hayatını kaybetti

Fotoğraf: Reuters

NATO bünyesinde Afganistan'da görev yapan ABD Birlikleri Sözcüsü Col. Sonny Leggett, Nangarhar'ın Şirzad ilçesinde operasyon sırasında bir Afgan askerinin, ABD ve Afgan askerlerine ateş açtığını ve çatışma çıktığını söyledi.

Leggett, çatışmada iki Amerikalı askerin yaşamını yitirdiğini, altısının yaralandığını belirtti.

Nangarhar eyaleti polis müdürü Mubariz Khadem ise Reuters'e verdiği demeçte ABD ve Afgan güçleri arasında çatışma yaşandığını olayde 2 ABD askeri ve 1 Afgan askerinin öldüğünü aktardı. Çatışmada 6 ABD askeri ve 3 Afgan askerinin de yaralandığı belirtildi

Nangarhar Valisi Şah Mahmud Miyahil, çatışmada bir Afgan askerinin yaşamını yitirdiğini, üçünün yaralandığını kaydetti.

Miyahil, çatışmayla ilgili soruşturma başlatmak üzere bölgeye heyet gönderildiğini vurguladı.

Bomba yüklü araç saldırdılar

Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinin Girişk ilçesinde de bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 polisin öldüğü açıklandı.

Girişk ilçe Emniyet Müdürü İsmail Ehpilvak, saldırganın bomba yüklü araçla Girişk ilçe merkezindeki polis merkezini hedef aldığını söyledi. Ehpilvak, saldırıda 6 polisin hayatını kaybettiğini belirtti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU