Kılıçdaroğlu, valilik önünde kendini yakan kişiyi hatırlattı: İktidar kanadından bu olayı 'ucuz siyasi manevra' olarak yorumlayanlar var

CHP lideri, "İktidar olacağız bütün bunların tamamını çözeceğiz" diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Kongresi'nde konuştu / Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Valiliği önünde ekonomik sorunları nedeniyle kendini yakan Adem Yarıcı hakkında konuştu. CHP lideri, Yarıcı’nın intiharı hakkında iktidar kanadından gelen açıklamalara da tepki gösterip “Hepimizin vicdan taşıdığını bilmemiz gerekiyor? Nasıl oldu da vicdanlarımız bu kadar köreldi” dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nin yanına kurulan çadırda gerçekleştirilen CHP İstanbul İl Kongresi'nde konuşan CHP lideri, Türkiye’nin önünde 5 temel sorun olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunları demokrasi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve ekonomi olarak niteleyen CHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

Hepimiz yaşıyoruz, daha iki gün önce Hatay'da valilik binasının önünde kendisini yakan vatandaş gördük. İşsizim, çocuklarım aç diyor kendisini yakıyor.

Üzen nedir biliyor musunuz? Hala iktidar kanadından bu olayı 'ucuz siyasi manevra' olarak yorumlayan insanlara üzülüyorum. Anne baba nedir biliyor mu acaba? Hepimizin vicdan taşıdığını bilmemiz gerekiyor? Nasıl oldu da vicdanlarımız bu kadar köreldi.

“Nasıl oldu da kendisini yakan bir insana karşı bu kadar kayıtsız kaldık”

Nasıl oldu da kendisini yakan bir insana karşı bu kadar kayıtsız kaldık? Milli Kurtuluş savaşını veren bir toplum nasıl olur da akıl dağılması sürecine girer. Bu yükü, bu acıyı çözecek olan bizleriz. Kim olursa olsun onun sorunlarını çözmek için kararlıyız. İktidar olacağız bütün bunların tamamını çözeceğiz. Sorunları anlatmak kolay yaşıyorsunuz. Sadece Hatay'da kendisini yakmadı vatandaş. Meclis’in duvarının dibinde de yaktı. Onlarca kişi var sesini duyurmaya çalışan.

CHP lideri, “Kanada'da Güney Kore'de Japonya'da ne varsa, demokratik standartlar açısından ne gerekiyorsa tamamını yapacağız” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU