İdlib’de ilerleyen hükümet güçleri mezarlığa saldırdı: Mezar taşlarını yıktık, şimdi sıra kemiklerde

Rusya ve İran desteğiyle İdlib’de ilerleyen rejim güçlerinin sivil mezarlıklarına saldırırken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı

Suriye'de Şam yönetimine bağlı güçlerin İdlib harekatıyla ele geçirdiği bölgelerde sivillere ait mezarlıklara zarar verdiğini kanıtlayan görüntüler ortaya çıktı.

Rusya'nın hava, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun yönettiği milislerin de kara desteği verdiği Esed rejimi, 15 bin nüfuslu Han es Sübl ilçesini ele geçirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Video kaydında, Suriye rejimine bağlı milislerin, ilçeyi ele geçirdikten sonra mezarlıklara zarar verdiği ve milislerden birinin "Bakın ben söz verdim, 'mezarlarına geleceğim' diye. İşte geldim. Sözümü tuttum. Mezar taşlarını yıktık. Şimdi sıra kemiklerde" dediği duyuluyor.

"Yak da çıkalım"

Bir başka görüntüde ise rejime bağlı başka milisin bir eve girmesi ve eşyaları tutuşturup burayı ateşe vermeye çalışması yer alıyor. Görüntüyü kaydeden kişinin ise "Ordu burayı yağmaladı. Yak da çıkalım" dediği duyuluyor.

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib’in kent merkezi 2015 yılında rejim karşıtı silahlı muhaliflerin kontrolüne geçmişti.

Yoğun göç yaşanıyor

İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib, şu an Rusya ve İran destekli Suriye rejiminin öncelikli hedefi.

Saldırılar nedeniyle İdlib ile Halep'in batı ve güney kırsalındaki yerleşimlerden 1 yılda 1 milyon 767 bin kişi evlerini terk ederek Türkiye sınırına geldi.


Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU