Halk TV’den Ahmet Hakan’a "Muharrem İnce" yanıtı

Halk TV yönetimi, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve CNN Türk'te Tarafsız Bölge programının sunucusu olan Ahmet Hakan'ın bugünkü köşe yazısına açık yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK), Demirören Medya Grubu'na yönelik haklı boykot kararına uyan ilk isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

Halk TV’nin internet sitesinde yer alan habere göre, boykot kararı üzerine İmamoğlu harekete geçti ve 12 Şubat'ta CNN Türk ekranında yapılması planlanan Tarafsız Bölge programına "Partimin aldığı karar beni de bağlar" diyerek katılmayacağını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve CNN Türk'te Tarafsız Bölge programını sunan Ahmet Hakan, İmamoğlu'nun bu kararını, İmamoğlu'nu da suçlayarak köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan, kendi programına katılmayan Ekrem İmamoğlu'nun sözlerini de hatırlatarak, "16 milyon İstanbullunun başkanı olamadığını, kutuplaşmayı sona erdiremediğini, seçim sonrası CHP rozetini çıkarmadığını" söyledi.

Sonra anlaşılmaz bir şekilde tartışmayı bambaşka bir boyuta taşıdı ve "Muharrem İnce nereye çıkacak?" diye sordu. Dahası İnce'yi Halk TV'ye çıkarmadıklarını "Etki alanlarında bulunan televizyonların kapısından bile geçirmiyorlar Muharrem İnce'yi..." sözleriyle iddia etti.

Hakan, CHP'nin aldığı boykot kararıyla Muharrem İnce'nin de CNN Türk'e çıkmasının engellendiğini öne sürdü ve "Yoksa bu boykot işlerinin arkasındaki asıl amaç Muharrem İnce'ye akacak fazla mecra bırakmamak mıdır?" diye sordu.

Hakan’ın bu sözlerine yanıt veren Halk TV’nin açık mektubunda şu ifadeler yer aldı:

Halk TV yönetimi olarak Ahmet Hakan'a hatırlatıyoruz; Halk TV söyleyecek sözü olan herkese açıktır! Halk TV farklı fikirleri olanların görüşlerini rahatça ifade edebilecekleri, demokrasinin beşiği bir kanaldır. Halk TV sözü olan tüm farklı seslere sonuna kadar açıktır. Tarafsız haberciliğin gereği de budur. Halk TV bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tarafsızlık ilkesi doğrultusunda hareket edecek ve farklı görüşlerin değişmez adresi olmaya devam edecektir
 

 

Independent Türkçe, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU