Ocak ayında 12'si kadın 3'ü çocuk 112 işçi yaşamını yitirdi

Ölenlerin 12’sinin kadın, 100’ünün erkek işçi olduğu belirtilirken, bu ölümlerin tekstil, ticaret, büro, sağlık ve konaklama iş kollarında gerçekleştiği kaydedildi

Fotoğraf: AA

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) 2020 Ocak ayı iş cinayetleri raporunu yayınladı.

Raporda, ocak ayında 112 işçinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Yaşamını yitiren işçilerin 94’ünün ücretli (işçi ve memur), 18’inin kendi nam ve hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluştuğu kaydedildi.

Rapordaki diğer verilere göre hayatını kaybeden işçilerin 12’si kadın, bu ölümlerin tekstil, ticaret, büro, sağlık ve konaklama ve genel işler iş kollarında gerçekleşti.

Buna göre ocak ayında biri 14 yaş ve altında olmak üzere üç çocuk işçi can verdi. Çocul işçi ölümleri tarım ve gıda alanlarında yaşandı.

51 yaş ve üstünde ise çalışırken ölen 28 işçi bulunuyor. Bu ölümler ise çiftçi ve esnaflar ile balıkçı, gıda, büro, inşaat, taşımacılık, konaklama, belediye ve genel işler işkollarında gerçekleşti.

İSİG’in raporunda, ölen işçilerden yedisinin göçmen veya mülteci olduğu kaydedildi. Bu işçilerden 3’ünün Suriyeli, 2sinin Afganistanlı, diğer ikisinin Gürcistanlı ve Türkmenistanlı olduğu belirtildi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU