Hamile siyahi kadını zorla metrodan indirdiler

İsveç'in başkenti Stockholm'deki metro istasyonunda, İsveç vatandaşı hamile bir siyahi kadının güvenlik görevlileri tarafından şiddet uygulanarak gözaltına alınması ülkede tepkiye neden oldu

Gazeteci aktivist Lovette Jallow tarafından, Facebook'ta paylaşılan görüntüde hamile olduğu anlaşılan siyahi kadın 5 yaşındaki kızının yanında güvenlik görevlileri tarafından zorla trenden indiriliyor.

Kadın güvenlik görevlilerine her ne kadar hamile olduğunu anlatmaya çalışsa da görevliler kadından kendilerine direnmemesini istiyor.

Olay anında çevredeki diğer yolcular ise görevlilere tepki gösteriyor. Görüntülerde yerde karnını tutarak ağlayan kadına, görevlilerin müdahalesinin sürdüğü görülüyor. 

Kadının neden metrodan indirildiğine dair bir açıklama yok. 

Siyahi kadın bilet aldığını ancak düşürdüğünü ve bunu söylediği esnada şiddete uğradığını söyledi.
 

 

"Bu yaşananlar ırkçılık"

Gazeteci aktivist Lovette Jallow ise paylaştığı video ile yaptığı açıklamada olayı ırkçılık olarak değerlendirdi.

İsveçli hamile siyahi bir kadına başka bir saldırının daha yaşandığını ve bu tarz saldırılara karşı durmadıkça, hesabını sormadıkça artacağını belirten Jallow şu ifadeleri kullandı:

"Güvenlik görevlilerinin bu aşırı tepkisel tavrı sona ermeli. Onlara karşı oldukça sert ve sesli şekilde konuşan beyaz bir kadına son derece kibar karşılık verdikleri için bu olayın tamamen ırkçılık olduğunu düşünüyorum. Tam manasıyla ne olduğunu söylemem mümkün değil çünkü sorularımı yanıtlamayı reddettiler ama şiddet kullandıkları oldukça açık." 

Öte yandan Stockholm Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kadının ambulansla hastaneye kaldırıldığı ve güvenlik görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. Güvenlik görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığı da kaydedildi.

DAHA FAZLA HABER OKU