Hindistan'da halk vatandaşlık yasası eylemleri gölgesinde sandığa gitti

Hindistan'da halk, tartışmalı vatandaşlık yasası protestolarının gölgesinde başkent Yeni Delhi ve çevresindeki yerleşimleri içine alan Delhi Ulusal Başkent Bölgesi'nde yerel parlamento seçimi için sandığa gitti

Fotoğraf: AFP

Hindistan'da halk, başkent Yeni Delhi ve çevresindeki yerleşimleri içine alan Delhi Ulusal Başkent Bölgesi'nde yerel parlamento seçimi için sandık başına gitti.

Ekonomik sorunlar ve vatandaşlık yasasına yönelik gösterilerle boğuşan ülkede, birlik toprağı statüsündeki bölgenin 70 sandalyeli yasama meclisinin belirleneceği seçimde 14,6 milyon kayıtlı seçmen oy kullanıyor.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seçim, geçen yıl yapılan genel seçimlerde büyük çoğunlukla yeniden iktidara gelen Başbakan Nerandra Modi liderliğindeki Hindistan Halk Partisi'nin (BJP) son dönemde izlediği Hindu milliyetçisi politikalar için referandum niteliğinde olacak.

Tartışmalı yasa kapsamında Başbakan Modi, Vatandaşlık Yasası'nda yaptığı değişiklikle Pakistan, Afganistan ve Bangladeş'ten gelen gayrimüslim göçmenlerin vatandaşlığa geçişini kolaylaştırırken, Müslüman göçmenleri düzenleme dışı bırakmıştı.

Değişikliğin dışlayıcı içeriği, ülkede yaşayan Müslüman nüfusun ve muhalefetin tepkisine yol açmış, ülkenin farklı bölgelerinde kitlesel protesto gösterileri düzenlenmişti.

Seçim sonuçlarının 11 Şubat'ta açıklanması bekleniyor.

 

Independent Türkçe, AA, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU