Ekrem İmamoğlu: Vatandaşın ulaşım zammına tepki göstermesi kadar doğal bir şey yok

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam getirilmesiyle ilgili olarak ““Vatandaşımızın yanında olma konusundaki çabamızdan ötürü maliyetlerin çok çok altında kalan bir zam yaptık” dedi

Fotoğraf: İBB Basın birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8-16 Şubat tarihleri arasında ziyaret edilebilecek CNR 7. Uluslararası Kitap Fuarı’nın açılış törenine katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücretinin 2,60 liradan 3,50 liraya yükseltilmesi kararını değerlendiren İmamoğlu, “Vatandaşların zamma tepki göstermesi kadar doğal bir şey yok. Türkiye’de yaşamanın, yaşam koşullarının, ekonomik zorlukların farkındayız” dedi.

İstanbul’da ulaşıma Mayıs 2017’den bu yana zam yapılmadığını vurgulayan İmamoğlu, Türkiye’deki zam fırtınasına Belediye’nin de dayanma şansı olmadığını söyledi ve ekledi:

“Yakıt zammını, o tarihten bu tarihe vatandaşlarımız biliyor. Bütün maliyetlerle ilgili bizim yaptığımız zammın en az 2 katı bir artışla mücadele ediyoruz. Bizi şu an yaptığımız; hizmetimizi sürdürebilme çabası.”

“Trajikomik ifadelerde bulunan bazı siyasilere de gülümsüyorum” diyen İBB Başkanı, “Sanki Ekrem İmamoğlu’nun zam yaptığı bir husus üzerinden, daha önceki zamları ıskalamaları ve bunun üzerinden siyaset yapmalarına üzülüyorum. Biraz da gülümsüyorum açıkçası. Ama halkımız, her yapılan zamma tepki göstermekte haklı” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU