Kamu bankalarına bağlı sigorta şirketlerinin Varlık Fonu’na geçmesinde ilk adım: Güneş Sigorta’nın yüzde 10’u

Bünyesinde 15 kurum bulunan Türkiye Varlık Fonu, “sigorta şirketlerini TVF çatısı altında toplama” kararı kapsamında Güneş Sigorta Anonim Şirketi’nin öz sermayesinin yüzde 10’unu oluşturan hisseleri devralacak

Fotoğraf: Facebook

Türkiye Varlık Fonu’ndan (TVF) yapılan açıklamaya göre yüzde 51 hissesi Vakıfbank’a ait olan Güneş Sigorta’nın diğer bir hissedarı Groupama’ya ait yüzde 10 hissesi, TVF’nin yüzde 100 iştiraki TVF Finansal Yatırımlar Anonim Şirketi tarafından satın alındı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada hisselerin sahibi Groupama Holding Filiales et Participations ile anlaşmaya varıldığı duyuruldu ve şöyle devam edildi: 

Türkiye Varlık Fonu olarak bu projeyi bütünüyle, yol haritamızda belirtilen Türkiye’nin stratejik yatırımlarına sermaye sağlama, finansal piyasalarda iyileşme ve derinleşmeyi destekleme misyonlarımız doğrultusunda değerlendiriyoruz.

İlk kez aralık ayında yapılan açıklamada kamu bankalarının kontrolünde bulunan sigorta şirketlerinin TVF çatısı altında birleştirileceği duyurulmuştu.

Eylülde açıklanan Yeni Ekonomi Programı kapsamında “Türkiye ekonomisinin tasarruf bazının ve bankacılık dışı finansal sektörün geliştirilmesi amacıyla sigortacılık ve bireysel emeklilik sektöründe planlanan reformlar”, karara gerekçe olarak gösterilmişti. 

Hatta bu reformlar kapsamında, eylül sonunda Türk Reasürans A.Ş., ekim ayında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu kurulmuştu. 

Bugün Güneş Sigorta’nın yüzde 51,10 hissesi VakıfBank’a, Ziraat Sigorta’nın yüzde 99,97’si Ziraat Bank’a, Halk Sigorta’nın ise yüzde 89,18’, Halkbank’a ait.

Güneş Sigorta’nın 29,34 hissesi ise halka açık.
 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU