"Bir yıl içinde tüm kanser türlerinin tedavisi hazır olacak"

İlacın etkili olması durumunda birkaç haftalık tedavi ile kanser hastalığından kurtulmak mümkün olacak

İsrailli bir ilaç firması, kanser için kesin çözüm bulduklarını belirtti. Firma ilacın 1 yıl içinde hazır olacağını açıkladı. 

 

 

İsrailli Accelerated Evolution Biotechnologies (AEBi) isimli ilaç firmasının iddiasına göre kanser tedavisinde devrim sayılacak bir dönem başlıyor. 

Firma yetkililerinin, The Jerusalem Post’a yaptığı açıklamaya göre, geliştirilen yöntem tedaviye ilk başladığı günden itibaren etkili olacak. Birkaç hafta sürecek tedavinin çok az yan etkisi olacağı belirtiliyor. Hatta bazı hastalarda yan etki bile beklenmiyor. Malliyeti de şu an uygulana tedavilere göre çok daha düşük olacak.

 

 

Firma, kanser için geliştirilen yeni yöntemin, hem herkese hitap edeceğini hem de kişisel olacağını açıkladı. 

Yetkililerin açıklamasına göre, geliştirilen kanser tedavisinin adı multi target toxin’in ( çok hedefli toksin) kısaltması olan “MuTaTo” 

İlaç kanser hücrelerine birçok amino asit zincirlerini içeren bileşikler olan peptit ile aynı anda saldırıyor. Bilim insanları tedavinin gücünün de bu çok bacaklı saldırıdan kaynaklandığını açıklıyor. 

AEBi CEO’su İlan Morad, geliştirilen tedavinin mutasyonlardan etkilenmemesini sağladıklarını söyledi. Morad şunları söyledi: 

“Normalde hücrelerin mutasyona uğraması nedeniyle hedeflenen reseptörle kanser tarafından ortadan kaldırılıyordu. Kullanılan hedeflerin sayısı arttıkça, hedeflenen tüm reseptörlerin aynı anda modifiye olacağı çoklu bir mutasyon ihtimali de ortadan kalkıyor.Bizim yöntemimizde her defasında bir reseptöre saldırmak yerine, aynı anda 3 reseptöre birden saldırıyoruz. Kanser dahi aynı anda 3 reseptörde mutasyona yol açamıyor.” 

 

 

Tedavinin birkaç yıl içinde uygulanması bekleniyor

Yapılan testlerde, farelere insanlarda görülen kanser hücreleri yerleştirildi. Tedavi, hayvanlardaki sağlıklı hücreleri etkilemeden kanser hücrelerini ortadan kaldırdı.

Bazı laboratuvar testlerini de tamamlayan firma, klinik denemelere de başlamak üzere olduğunu açıladı. Yetkililer, testlerin birkaç yıl sürebileceğini ve bu sürenin sonunda ilacın bazı hastalarda kullanılmaya başlayacağını söyledi.

 

 

Çalışmalardan elde edilen sonuçların önümüzdeki yıllarda daha net sonuçlar doğurması bekleniyor.

DAHA FAZLA HABER OKU