“Yerli otomobilin yazılımının geliştirilmesiyle TOGG’un uğraşması doğru değil, tüm beklentiyi TOGG’a yükleyemeyiz”

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Yazıcı, yerli otomobilin bataryasının şu anda hazır alınması gerektiğini, TOGG’un aracı öncelikli olarak sorunsuz şekilde üretmesi gerektiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, elektrikli araçlara parça üreten Dernek üyesi yaklaşık 60 firmanın, Türkiye’nin elektrikli yerli otomobilini üretecek Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile görüşmede olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı’na konuşan Kanca, bunlar arasından 25 firmayla da iş birliğine başlandığını açıkladı. Kanca, “Hedef 60 firmanın tamamıyla çalışabilmek" dedi.

Batarya ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Yazıcı ise ilk yerli araç için yeni bataryanın hazır olmasının gerçekçi olmadığını söyledi ve ekledi: 

“TOGG şu an bu bataryayı hazır almak zorunda. Türkiye'de bataryayı yapmaya çalışan, bunun paketleme işini yapan alt komponentlerini yapmaya çalışan şirketler var. Ama TOGG'un birinci görevi bu aracı yapmak ve rekabet edebilir şekilde satabilecek hâle getirmek.”

“Türkiye'de ‘Birisi batarya yapsın da ben de ondan alayım' şeklinde bekleyemez” diyen Yazıcı, “TOGG tedarik sanayinin gelişimine katkıda bulunacak ve tedarik sanayi de o bataryayı yapar hale gelmeye çalışacak. TOGG, akü geliştirmekle uğraşırsa, yazılım geliştirmeyle uğraşırsa bu doğru olmaz. Bizler bütün bu beklentiyi bir tek TOGG'a yüklersek bu iş yürümez. TOGG bu arabayı sorunsuz bir şekilde üretsin ve satsın, bu arada da bizler de diğer ürünleri geliştirmeye bakalım. Bu bir süreç ve hepimizin zamana ihtiyaç var” diye konuştu. 

Kemal Yazıcı, “TOGG'un görevi aracı belirtilen sürede üretmek, bizim de görevimiz onların istediği her parçayı Türkiye'de geliştirip üretmek için ne gerekiyorsa yapmak. Onların varlığı bizim teknolojimizi geliştirme sürecimizi hızlandıracak” ifadelerini kullandı. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU