CHP’nin CNN Türk boykot kararı için daha önce kanala çıkan CHP’liler ne dedi?

CHP’nin CNN Türk’ü boykot kararının ardından gözler bu kanaldaki programlara katılan CHP’lilere döndü. Independent Türkçe’nin sorularını yanıtlayan isimlerden partinin boykot kararına tam destek çıktı

CNN Türk'e çıkan CHP''liler partinin boykot kararına uyacaklarını söyledi / Fotoğraf: AA - Twitter

CHP’nin yanlı ve CHP’ye karşı hasmane tutum içinde olduğu iddiasıyla CNN Türk’ü boykot kararı kamuoyunda tartışılıyor.

Kararın ardından gözler zaman zaman CNN Türk programlarına katılan kimi CHP eski milletvekilleri ve yöneticilerine döndü.

Independent Türkçe, bu kişiler arasında kamuoyunda en çok tanınan isimlere parti kararını nasıl değerlendirdiklerini sordu.

Görüldüğü kadarıyla CHP yönetiminin boykot kararı CNN Türk ekranlarında görülen CHP’liler arasında da destek bulmuş durumda. İşte o görüşlerden bazıları

Yarkadaş: CHP’nin hiçbir üyesi bu kararın dışına çıkmaz

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP’nin eski bir milletvekili olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

Profesyonel olarak gazetecilik yapıyorum ve hayatımı gazetecilik yaparak kazanıyorum ama en nihayetinde CHP’nin üyesiyim. Partimin aldığı karara uyarım. Çünkü parti disiplini bunu gerektirir. CHP’nin hiçbir üyesi de bu kararın dışına çıkmaz. Biz zaten ekrana çıkarken partide herhangi bir görevimiz ve temsil yetkimiz olmadığı için CHP adına konuşmuyoruz ve bunu yayınlarda mutlaka dile getiriyoruz. O yüzden bizim söylediğimiz hiçbir söz CHP’nin kurumsal kimliğini bağlamaz. Bundan sonra da farklı kanallarda dile getireceğimiz görüşler CHP’yi hiçbir şekilde bağlayıcı değildir. CHP adına kimin konuşacağı zaten partimizin tüzüğünde çok net biçimde belirtilmiştir. Ben bu kararın tüm medyaya objektif gazetecilik konusunda ciddi bir uyarı anlamına geldiğini söyleyebilirim.

Aksünger: “Karar toplumsal bir tepkinin sonucu”

Canlı yayınlara çıkılması noktasında üç dört ay önce bazı düzenlemelerin yapıldığını belirten Aksünger, verilen kararın toplumsal bir tepkinin sonucu olduğunu iddia etti.

Ahmet Hakan’ın programa telefonla bağlanan CHP eski Milletvekili Gökhan Günaydın’ı yayından almasının kabul edilir bir durum olmadığını söyleyen Aksünger, “Ben de geçen aydan beri yayınlara çıkmıyordum. Bu karar sadece CHP’nin değil kamuoyunun bir kararıdır” dedi.

Atıcı: Bıçak kemiğe dayandı ki CHP böyle bir karar aldı

CHP eski Milletvekili Aytuğ Atıcı ise verilen kararın birden alınmış bir karar olmadığını ve toplumsal bir başkaldırının tezahürü olduğunu öne sürerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu kanallara çıktığımız için çok eleştiriliyorduk. Buna rağmen fikirlerimizi söyleyelim dedik ancak bıçak kemiğe dayandı ki CHP bu kararı aldı. Ben de bu karara uyacağım.

Saraç: Genel merkez tarafından bilgilendirildim

Genel Merkez tarafından bilgilendirildiğini ve karara uyacağını söyleyen CHP eski yöneticisi Necdet Saraç,  sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben de bu kararı destekliyorum. Basının tarafsızlığını koruması gerekiyor. Tabii ki farklı görüşler olabilir. Buradaki sorun iktidarın kontrolünde tek yanlı yayınlardır. Buna karşı atılan adımı olumlu görüyorum.

Özyürek ve Yedekçi de karara uyacak

Konuyla ilgili aradığımız CHP eski Milletvekili Mustafa Özyürek de parti kararına uyacağını söyledi.

1 Şubat 2020 tarihinde katıldığı programda sert tartışmalara girmek zorunda kalan CHP İstanbul eski Milletvekili Gülay Yedekçi de konuyla ilgili görüş beyan etmek istemediğini belirterek, parti kararına uyacaklarını söyledi.

CHP’li Günaydın: CNN Türk’ün A Haber’den Ahmet Hakan’ın Ersoy Dede’den farkı kalmadı

CHP’nin CNN Türk’e yönelik boykot kararı almasında Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, eski CHP’li vekil Gökhan Günaydın ile sunucu arasında yaşanan tartışmanın etkili olduğu iddia edilmişti.

22 Ocak 2020 çarşamba günü yayınlanan ve FETÖ’nün siyasi ayağının tartışıldığı programda Günaydın, isminin geçmesinin ardından ısrarla programa bağlanmak istedi.

gokhan-gunaydin-kimdir-chp-milletvekili-gokhan-12843939_8910_amp.jpg
CHP'li Gökhan Günaydın


Yayın devam ederken programa bağlanan Günaydın’ın eleştirileri üzerine Hakan ile Günaydın arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Hakan, Günaydın’ı yayından aldırmıştı.

“Ana medya bağımlı hale dönüştürüldü”

Konuyla ilgili olarak Günaydın, uygar ülkelerde bir ana akım medya bir de sağda ve solda insanların marjinal olarak yorumladığı kanalların bulunduğunu söyledi.

"AK Parti yönetimi ana medyayı bağımlı hale getirdi" diyen Günaydın, "Burada hem bir zor var, hem bir gönüllülük ilişkisi var. Satın alma operasyonuyla AKP medyası haline gelen bu medyaların patronları ballı ihalelerle tatmin edildi" diye konuştu.

“CNN Türk’ü Akit’ten bile tehlikeli hale getirdi”

Günaydın, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

Yaşanan sürecin ardından politik olmayan insanlar bu kanalların geçmişini bilemediğinden yaşanan değişimin, ülkenin medyanın geldiği noktanın farkında olamıyor. Bakıyor farklı görüşlerden insanlar çağrılmış. O zaman izlenen yayın politikasını geçmişi bilmediği için normal sanıyor. Bu durum da CNN Türk’ü Akit’ten bile daha tehlikeli hale getirdi.

“Ahmet Hakan’ın Ersoy Dede’den farkı kalmadı”

Geçmişte kendisinin Ahmet Hakan’ın moderatörlüğünde Burhan Kuzu ile Anayasa değişikliği üzerine bir programa çıktığını belirten Günaydın, “O zaman ikimiz de görüşlerimizi söyledik. Hakan da sorularını sordu. Ancak o tarihten bu tarihe medyanın tek tipleştirilmesi operasyonu hız kazandı. Dolayısıyla CNN Türk’ün A Haber’den Ahmet Hakan’ın Ersoy Dede’den farkı kalmadı. Meseleyi böyle bir tahlile oturtmadan anlatmak doğru olmazdı. Yoksa Ahmet Hakan’ın kişiliği üzerine yorum yapmayı doğru bulmam" ifadelerini kullandı. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU