Kılıçdaroğlu'ndan Kaftancıoğlu'na "duygusal tweet" tepkisi: 31 Mart'tan sonra bakarız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun sosyal medya üzerinden istifa etmesini birkaç saat sonra da aynı şekilde sosyal medyadan vazgeçtiğini açıklamasını değerlendirdi

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına katılan Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’ndeki tartışmaları değerlendirdi. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya üzerinden istifa açıklamasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, parti içindeki tartışmaları, partinin özel hayatı olarak gördüğünü ve kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmadığını söyledi.  

"Canan Hanım'ın bir duygusal nedenle böyle bir tweet attığını biliyorum, sonra da bu tweet’ten vazgeçtiğini biliyorum."

Kılıçdaroğlu’nun yanıtının ardından ikinci soru "Böyle bir hakkı var mı?" oldu. CHP Genel Başkanı “Doğru değil” dedi. 

"Etmemeli. Kendisine söyledim. Halka şunu söyleyeyim; atılan tweet’in doğru olmadığını ifade ettim zaten. Çünkü bir il başkanının duygusal nedenlerle tweet atması, sosyal medyada düşüncelerini paylaşmasının doğru olmadığını ifade ettim o da kabul etti tabii bunu." 

"Canan Hanım seçime kadar devam edecek mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Devam edecek, sonrasına bakarız" yanıtını verdi.  

Kılıçdaroğlu "Kaftancıoğlu'nun istifasını kendisinin istediği" iddialarına ilişkin açıklama yapmak istemedi “Bu bir partinin kendi iç sorunudur. Kendi iç sorunuyla ilgili alanı tartışmak istemem." dedi.  

Bu iddialar CHP kulislerinden yansıyan bilgiler arasında. İddia Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi toplantısı devam ederken İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya üzerinden istifa ettiğini duyurmasıyla başlayan tartışma üzerine kurmaylarına talimat verdiği yönünde. CHP lideri, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'ya Kaftancıoğlu'nu görevden alma talimatı verirken, "Ya sen görevden al ya da istifa etsin" dediği ileri sürüldü. 

“Tazminatlar için borç aldım”

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi hakkında açtığı tazminat davaları ile ilgili de konuştu. Tazminatları ödemek için evini sattığını, yetmeyince borç aldığını söyledi.  

“İktidar bir yanlış yapıyorsa en sert şekilde bunu kamuoyuna açıklamalıyım. Davalar elbette açılabilir. Man Adası davasının düştüğü üç mahkemenin başkanları davadan önce değiştirildi. Kim getiriliyor oraya bir AKP militanı olan kişi getiriliyor. 

Ben yüksek miktarlardaki tazminatlar için evimi sattım, karşılamadı, borç almak durumunda kaldım. Yüksek para cezaları vererek susturmaya çalışıyorlar. Feriştahın gelse susturamazsın. Yanlış hatırlamıyorsam 200 bin lira borç aldım. Bu benim mal varlığı beyanımda var.”

CHP Meclis Grubu, Kılıçdaroğlu’nun ödeyeceği tazminatlar için fon oluşturma kararı almıştı. Milletvekillerinin üç ayda bir aldığı maaşlarından 5'er bin liranın bu fona aktarılmasına karar verilmişti. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU