Netflix kullanıcıların uzun süredir şikayet ettiği özelliği nihayet düzeltiyor

Kullanıcılar özelliği uzun zamandır eleştiriyordu

Netflix son olarak Türkiye'deki kullanıcıları için ilk ay ücretsiz üyelik seçeneğini kaldırmıştı (AP)

Netflix, kullanıcıların aylarca süren eleştirileri sonrası otomatik ön izleme özelliğini devre dışı bırakmalarını sağladı.

Dijital yayın platformu değişikliği sosyal medyada perşembe günü açıkladı. Kullanıcılar artık belirli bir programın üzerine geldiklerinde ön izlemenin oynatılmaya başlayıp başlamayacağını seçebilecek. Şimdiye kadar ön izlemeler her zaman oynatılıyordu ve bu seçenek kapatılamıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket Twitter'dan “Bazı insanlar bu özelliği faydalı buluyor. Diğerleriyse pek de bulmuyor. Geri bildirimi açık ve net olarak duyduk, üyeler artık Netflix'te otomatik oynatma ön izlemelerini görüp görmemeyi kontrol edebiliyor” açıklamasında bulundu.

Mesaj ilk olarak Netflix'in ABD hesabından paylaşıldıktan sonra Netflix'in Birleşik Krallık hesabından da retweet edildi. Bu, değişikliğin her iki ülkede de yürürlükte olduğunu gösteriyor.

Netflix ayrıca özelliğin nasıl kapatılacağı hakkındaki açıklamaya yer veren bir bağlantı paylaştı.Kullanıcılar bunu kendi profillerinde yapabiliyor. Değişiklik, hesaptaki diğer kullanıcıların profillerini etkilemeden tüm cihazlarda etkili oluyor.

Netflix'te oturum açan kullanıcılar menüdeki "Profilleri yönet" kısmını tıklayabilir. Ardından uygun profili seçebilir ve "Tüm cihazlarda gezinirken ön izlemeleri otomatik oynat" metnine karşılık gelen kutuyu işaretleyebilir veya işaretlemeyebilirler: 

Bu seçenek “otomatik oynatma denetimleri” altında ve “Tüm cihazlarda dizinin sonraki bölümünü otomatik oynat” ın yanında görünüyor.

Bazı kullanıcılar Netflix'in sosyal medya açıklamasını neşeyle karşılarken, diğerleri platformda daha fazla değişiklik istedi.

Otomatik ön izlemeler uzun zamandır Netflix kullanıcıları için bir tartışma konusuydu.. Birçoğu bunun kullanıcı deneyimini bozduğundan şikayet ediyordu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Keremcan Karabatak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU