Kılıçdaroğlu’ndan CNN Türk boykotuyla ilgili açıklama: “Nasıl tuzak kurarız” politikası izliyorlardı

CHP lideri: Bu bizimle ilgili eleştirel haber yapılmasına tahammülsüzlük değil ama CNN Türk’ün tarafsız yayın yapıyormuş gibi yaparak A Haber tarzı yayın yapmasını kabul etmiyoruz

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin CNN Türkü boykot etme kararına ilişkin olarak ilk açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, Kafa Radyo'da yaptığı açıklamalarda ‘CNN Türk'e boykot karanının medya özgürlüğüne aykırı olduğu’ şeklindeki eleştiriyi şöyle yanıtladı:

“Çıkmama kararı aldık. “Biz CNN'i ele geçirelim. Yandaşlar satın alsın, bizim istediğimiz gibi yayın yapsın” demiyoruz. Bazı gazetelere reklam verilmiyor, bu ilk kez bu dönemde yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eleştirilere açık olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu bizimle ilgili eleştirel haber yapılmasına tahammülsüzlük değil ama CNN Türk’ün tarafsız yayın yapıyormuş gibi yaparak A Haber tarzı yayın yapmasını kabul etmiyoruz. Niye böyle yayın yapıyorsunuz demiyoruz ama biz çıkmıyoruz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, “İktidar da Halk TV’yi izlemeyin derse ne olacak?” sorusuna ise, “Halk TV de bizim değil. Orada da CHP eleştiriliyor. Ancak objektif yayın yapmaya çalışan gazetelerin Basın İlan Kurumu eliyle ilanlarının kesilmesi bu iktidar döneminde oldu” diye konuştu.

Tuzak kurmaya çalışıyorlardı

Kılıçdaroğlu, CNN Türk'ün CHP karşı boykota neden olan yaklaşımının yerel seçim sürecinde başladığını ve  bunu anlayışla karşıladıklarını belirterek, “Ama tartışma programlarında CHP’lilere nasıl tuzak kurabiliriz diye özel bir yayın politikası izlendiğine tanık olduk” dedi.

MHP’li vekiller kanala destek istedi

MHP, resmi olarak açıklama yapmamış olsa da bazı vekiller de CNN Türk’e destek istedi.

Bunlardan birisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek oldu:

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da şu mesajı paylaştı:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU