Çin'deki Türklerden koronavirüse karşı videolu destek: Congguo Ciayou

Çin’de yaşayan Türkler, yeni tip koronavirüs 2019-nCoV salgını ile savaşan Çin halkına hazırladıkları video ile destek mesajı verdi

Yine tip koronavirüs salgınının hayatı durduğu Çin’de yaşayan Türkler, Çin halkına destek vermek için bir video hazırladı.

Videoda, Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen başta olmak üzere, Çin’de yaşayan Türk vatandaşları Çin’ce masajlar verdi. Videoda yer alan Türkler, salgının başlamasından itibaren Çinlilerin birbirlerini motive etmek için kullandıkları "Congguo Ciayou" (Haydi Çin), "Vuhan Ciayou" (Haydi Vuhan) sloganları ile, "Türk halkı, Çin halkını destekliyor” anlamında Çince ifadeler kullandı.

Pekin Büyükelçiliği'nin Çin’in sosyal paylaşım platformları WeChat ve Veybo’daki hesaplarından paylaşılan video Çin halkının beğenisini kazandı.

Çinli internet kullanıcılarından paylaşımın altına çok sayıda teşekkür mesajı yağarken, "Teşekkürler Türk arkadaşlar, Çin-Türkiye dostluğu çok yaşa" yorumları paylaşıldı.

6 bin Türk yaşıyor

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, 6 bin Türk vatandaşının Çin'de yaşadığını, Vuhan kentinde ise yaklaşık 100 vatandaşın olduğunu açıklamıştı

Koronavirüs salgınının yaşandığı Çin'in Wuhan kentinde yaşayan 32’si Türk 42 kişi, Koca Yusuf askeri uçağı ile tahliye edilmişti. Uçakta bulunan görevlilerle birlikte 61 kişi Türkiye’ye geldikten sonra Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde karantina altına alınmıştı. Karantina altındakilerde ise virüse rastlanmadığı açıklanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA


 

DAHA FAZLA HABER OKU