Bir tek o kaldı, kurtarma ekipleri çığ altındaki itfaiye erini arıyor

Van’da meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ bölgesinde arama çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı. Ekipler kar altında olduğu değerlendirilen itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir’i arıyor

Van-Bahçesaray karayolunda 41 kişinin hayatını kaybettiği iki çığın meydana geldiği bölgede dün akşam ara verilen arama çalışmalarına sabah yeniden başlandı.

AW929401_01.jpg
Kurtarma ekipleri itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir'i arıyor / Fotoğraf: İHA

 

Çığ altında olduğu değerlendirilen Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görevli itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir’e ulaşmak için AFAD ve jandarma ekipleri, bölgedeki etkisini sürdüren olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. 

Van-Bahçesaray yolu üzerinde güvenlik önlemi alan Görentaş Jandarma Karakolu ekipleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle sivil araçların bölgeye gitmesine izin vermedi. 

Yoğun kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü bölgede, vatandaşlar araçlarıyla güvenli bölgede bekletiliyor. 

Dün 3 kişi çıkartıldı

AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar’ın çığ altından yaralı olarak kurtulmasının ardından yerine görevlendirilen AFAD Muş İl Müdürü Veysi Ateş koordinatörlüğünde zorlu hava koşulları altında çalışmalarda dün 3 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

İkinci çığ kurtarma ekiplerini vurdu

4 Şubat’ta Van Bahçesaray yolunda bir minibüsün üstüne çığ düşmüş ve bunun sonucunda 5 kişi hayatını kaybetmişti. 8 kişinin de yaralı olarak bulunduğu çığ felaketinde karlar altında kalan 2 kişiyi bulmak için çalışan arama kurtarma ekipleri de çığ altında kalmıştı. çalışmaları tekrardan bölgeye gitmişti. Arama kurtarma ekiplerinin üstünde ikinci bir çığ düşmesi sonucunda 36 kişi hayatını kaybetmişti

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU