Uluslararası Masterlar Kış Yüzme Şampiyonası Edirne'de başladı

Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Yunanistan ve Hindistan'dan 409 sporcu, Edirne'de başlayan organizasyonda kulaç atıyor

Uluslararası Masterlar Kış Yüzme Şampiyonası 409 sporcunun katılımıyla Edirne'de düzenleniyor Fotoğraf: AA

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle, Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen Uluslararası Masterlar Kış Yüzme Şampiyonası, Edirne'de başladı.

Olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen organizasyona, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Yunanistan ve Hindistan'dan 247'si kadın, 409 sporcu katıldı.

TYF Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve Uluslararası Masterlar Kış Yüzme Şampiyonası Müsabaka Direktörü Mehmet Çoban, ilk kez yoğun bir katılımla kış şampiyonası düzenlendiğini söyledi.

Masterlar şampiyonasının örnek yarışlara sahne olduğunu belirten Çoban, "Bu şampiyona, uluslararası niteliğiyle de ülkemize büyük prestij kazandırmaktadır. Müsabakalar üç gün sürecek. Şampiyonanın gerçekleştirilmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederiz" diye konuştu.

Sabiha Demir: Hobi olarak başladım ve boğazı geçtim

Organizasyona katılan master sporcu Sabiha Demir (51), 40 yaşından sonra yüzmeyi öğrendiğini belirterek, "50 yaşında boğazı hedefledim ve geçtim. Yüzmeyi seviyorum. Kıbrıs'ta düzenlenen bir şampiyonaya katılmıştım. Bundan sonraki hedefim uluslararası yarışmalara açılmak. Yüzme benim için hobi olarak başladı, çalışmalarımla boğazı geçtim. TBMM'de stenograf olarak çalışıyorum, yüzmeyi de çok seviyorum. Emekli olduktan sonra bu işi daha da artıracağım" ifadelerini kullandı.

Master sporcu Levent Gökeri (68) de 10 yıldır yüzdüğünü belirtti.

Sporun her yaşta yapılabileceğini anlatan Gökeri, "Türk Hava Yollarından emekli olduktan sonra spora daha fazla yöneldim. Özellikle bizim yaşlarda spor yapanlar, sağlıklı, neşeli ve dinç oluyor" diye konuştu. 

Uluslararası Masterlar Kış Yüzme Şampiyonası, 3 Şubat Pazar günü sona erecek.

DAHA FAZLA HABER OKU