CHP, CNN Türk televizyonunu boykot etme kararı aldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Merkez Yönetim Kurulu'nun pazartesi günü gerçekleşen toplantısında, CNN Türk televizyonunun boykot edilmesi kararının alındığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP'lilerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmayacağını açıkladı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 3 Şubat'ta gerçekleşen toplantısında alınan kararı açıklayan Özkan, "Partimize ve partililerimize tuzak kurma, kötü gösterme ve gerçekleri çarpıtma gayretleri nedeniyle, CHP’lilerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması kararını almıştır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"CNN Türk, özgür ve bağımsız haber kanalı olmak yerine, tıpkı Ahaber gibi iktidarın borazanı bir propaganda aygıtı olmayı tercih etmiştir" diyen Özkan, CNN Türk'ün halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına aldığının altını çizdi.

CNN Türk'ü "AK Parti söylemleri doğrultusunda bir reklam ajansı gibi çalışmakla" suçlayan Tuncay Özkan, şöyle devam etti:

"Yerel yönetim seçimlerinden bu yana CHP karşısındaki konumlamasını sürdürmektedir. CNN Türk’ün patronundan ve yönetiminden, iktidarın saray bataklığından çıkıp, objektif yayın ilkelerine sarılmalarını bekliyoruz"

Özkan, hiçbir CHP'linin CNN Türk kanalına çıkmayacağını, yayınlarına katılmayacağını ve "tuzaklarını boşa çıkaracağını" ifade etti.

Özkan, "Bu kanalın zararlarından korunmak için yurttaşlarımıza, CNN Türk yayınlarını izlememelerini, çocuklarına izletmemelerini tavsiye ediyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Radyonun da boykot edilmesini istedi

Yön Radyo'nun da sahibi olan CHP milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CNN Türk radyonun da boykot edilmesini istedi.

Twitter'dan radyonun frekanslarını paylaşan Kılınç, "Dinleme, dinletme" ifadesini kullandı.

Kılınç şu tweet'i paylaştı: 


Ne olmuştu?

CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger, CNN Türk yayınları nedeniyle parti tabanında yayın politikası nedeniyle tepki geldiğini ve "ciddi bir rahatsızlık olduğunu" açıklamıştı.

Kendisinin de bir aydır CNNTürk yayınlarına çıkmadığını belirten Aksünger, bu konunun uzun süredir parti meclisinde konuşulduğunu belirterek böyle bir karar çıktığı taktirde bütün partililerin buna uyacağını söylemişti.

Bu açıklamanın ardından CHP'nin MYK'da CNN Türk'ü boykot etme kararı alacağı gündeme gelmişti.

Bu iddialar üzerine CNN Türk yöneticileri, partiyi ikna etmek için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. 

CHP Genel Merkezi'nde iki saati aşkın süren görüşmeye CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı, Ankara Temsilcisi Dicle Canova ile Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İletişim Koordinatörü Okan Konuralp katılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU