Bahçeli: PKK’nın kırmızı bültenle aranan elebaşlarının Avrupa Parlamentosu’nda ağırlanması soysuzluk

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından gündeme ilişkin açıklamalar yaptı

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) "Avrupa Birliği, Türkiye, Orta Doğu ve Kürtler" başlığıyla Brüksel'de 16'ıncı kez düzenlenen konferansı PKK propagandasına dönüştüğünü öne sürerek sert sözlerle eleştirdi.

MHP lideri kırmızı bültenle aranan PKK'nın Avrupa'daki temsilcileri Adem Uzun, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın katıldığı konferans ile ilgili olarak "kepazelik, soysuzluk" benzetmesi yaptı:

Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde bulunan PKK’nın kırmızı bültenle aranan elebaşlarının Avrupa Parlamentosu’nda ağırlanıp Türkiye’ye tehditler savurmasına ortam açılması hiçbir şekilde tavzihi ve tevili olamayacak bir kepazelik ve soysuzluktur.

Kandil Avrupa Parlamentosu’na taşınmıştır. Masumların canına ve varlık haklarına, ülkemizin ve milletimizin egemenlik değerlerine kast etmek için saldırı üstüne saldırı yapan seri katiller Avrupalı dostlarıyla yanak yanağa vermişlerdir. Terörizm Avrupa’ya yuvalanmıştır.

Avrupa Birliği savunduğu ilkelerle bütünüyle ters düşmüş, Türkiye’ye karşı fiilen ve fikren nifak cephesi açmıştır.Sözde Kürt Konferansı’nda söz alan küstahların Türkiye’nin Suriye’de savaş suçu işlediğini iddia etmeleri yalnızca iftira değil,aynı zamanda iffetsiz bir uydurmadır.

Avrupa Parlamentosu’nda teröristlerin davet edilip konuşturulmaları tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi terör örgütlerine destek veren Avrupa Parlamentosu’nun bu karanlık ve kirli tutumunu açıktan ve kararlı bir şekilde kınamaktadır.

Söz konusu toplantı ile ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de  "Avrupa için kaygı verici bir olaydır. AP giderek ırkçıların, faşistlerin, İslam ve Türkiye düşmanlığı yapanların gösteri mekanına dönüşmeye başladı. Bu Avrupa için kaygı vericidir. AP yine delik deşik hale gelmiştir" ifadesi kullanmıştı.

Uçak kazası için başsağlığı mesajı

MHP Genel Başkanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydana gelen Pegasus Hava yollarına ait yolcu uçağının kazası ile ilgili de mesaj paylaştı.
 


Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

Ayrıca dün Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan uçak kazasında hayatlarını kaybeden, Van’ın Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağolsun diyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU