Toplu katliamlarda suçu göçmenlere yıkan yetkili, Pentagon'daki adaylıktan çekilmek zorunda kaldı

2017 tarihli makale, Manhattan'daki bir terör saldırısından sadece birkaç gün sonra "The Federalist"te yayımlanmıştı

Pentagon yakın zamanda birçok yetkilinin ayrılışına sahne olmuştu (AP)

Amerikan Politico gazetesi, Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) üst düzey bir göreve aday gösterilen J. David Patterson'ın ortak yazarı olduğu tartışmalı bir yorum yazısı nedeniyle değerlendirme dışı bırakıldığını belirtti.

Patterson, Savunma Bakanlığı'nda istihdam, kariyer gelişimi ve ödeme kalemlerinin idaresini yürüten personel dairesinde en üst düzey ikinci kişi olmak üzere 9 Ocak'ta aday gösterilmişti.

Patterson, A.D.P. Efferson'la birlikte çalışarak kaleme aldığı ve 2017'de muhafazakar web sitesi The Federalist'te yayımlanan makalede silahlı katliamlarda suçu asimile olamamış göçmenlerin üzerine atmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çokkültürlülük Yurtiçi Kaynaklı Terörü Nasıl Besliyor?" başlıklı yorum yazısı, Özbekistan kökenli bir göçmenin Aşağı Manhattan'da insanların üzerine aracını sürüp 8 kişinin ölümüne ve 12 kişinin de yaralanmasına neden olmasından sadece birkaç gün sonra yayımlanmıştı.

Politico'nun haberi; Demokrat bir senatör yardımcısı, meseleye hakim bir diğer kişi ve makaleye dair haberin yayılmaya başlaması üzerine Patterson'ın adaylık desteğini kaybettiğini söyleyen bir Savunma Bakanlığı çalışanı olmak üzere üç kaynağa dayanıyor.

Yazarlar bahse konu makalede çokkültürlülüğün teşvik edilmesinin, göçmenlerin benimsenmiş kültüre asimile olamamasının başlıca sorumlusu olduğuna dair gittikçe artan kanıtlar olduğunu ve bunun ABD'de artan terörist davranışların izahları arasında yer aldığını savunuyor.

Makalede, "IŞİD'in her zaman her yerde var olan propagandasının etkisini kesinlikle gözardı etmiyoruz ancak zorlayıcı olmak için istekli bir iradenin mevcudiyeti gerekiyor" ifadeleri kullanılıyor.

Yazıda ayrıca, "Çokkültürlülük, ABD'nin temsil ettiklerinin ve Amerika'yı emsalsiz bir toplum olarak ayakta tutan kurucu babalarımızın temel düşüncesinin karşı tezini teşkil ediyor" deniyor.

Makale, "Hiç kimse ABD'ye göçü zorlamıyor veya kimseyi bunun için tatlı sözlerle kandırmaya çalışmıyor. Biz vatandaşlar, yasal göçmenleri kendi özgür iradeleriyle geldiklerini varsayarak hoş karşılıyoruz. Bu, ABD'ye gelirken bizim kanunlarımızı ve kültürümüzü olduğu gibi kabul ettikleri anlamına gelir, değiştirmek isteyebilecekleri şekliyle değil" diye devam ediyor.

Patterson halihazırda yönetim danışmanlığı firması SMA Inc.'de stratejik iş fırsatları üst düzey başkan yardımcılığı görevini yürütüyor. Patterson'ın adaylık değerlendirmesinden çekilmesi, görevdeki yetkilileri başka pozisyonları da "vekaleten" yürütmeye zorlayan Pentagon'da bir dizi üst düzey ismin ayrıldığı bir dönemde gerçekleşti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU