Eternals karakterlerinden biri Marvel'ın en hızlı süper kahramanı Quicksilver’ı tahtından edecek

Çizgi romanlar, Eternals karakteri Makkari’nin, Quicksilver’ın yerine geçeceğini gösteriyor olabilir

1990'larda yayımlanan bir çizgi romanda Makkari, Quicksilver'ı yarışta geçmişti (Screen Rant)

Oyuncu Lauren Ridloff’un, Marvel’ın Eternals filminde canlandıracağı Makkari karakteri, Marvel Sinematik Evreni'nin en hızlı karakteri Quicksilver’ın (Aaron Taylor-Johnson) tahtını elinden alabilir.

Marvel çizgi romanlarında Avengers’ın kilit üyelerinden biri olmasına karşın, Quicksilver trajik bir şekilde daha görücüye çıktığı filmde, Yenilmezler: Ultron Çağı’nda (Avengers: Age of Ultron) ölmüştü. Ardından Quicksilver’ın bir şekilde Marvel Sinematik Evreni’ne döneceğine dair bir dizi söylenti ve teori çıksa da şimdiye kadar hiçbiri doğrulanmadı.

Screen Rant'ta yer alan habere göre Marvel’in 4. Evre’sinde ikinci film olarak gelecek Eternals’taki Makkari karakteri, çizgi romandaki cinsiyeti değiştirilmiş olarak, Marvel Sinematik Evreni'nin yeni hız rekortmeni olacak.

Makkari, Celestial’ların yarattığı süper güçlü, ölümsüz uzaylı ırkının bir ferdi. Eternal’lar, gizli bir şekilde binlerce yıldır Dünya’da, insanların arasında yaşamış. Chloe Zhao’nun yöneteceği film, Eternal’larla Deviant’ların kozlarını paylaşacağı destansı bir kozmik hikaye olarak tarif ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eternals’ın resmi sinopsisi başat Eternal karakterleri tanıtıyor. Lauren Ridloff’un karakteriniyse “süper hızlı” şeklinde niteliyor. Buradaki tarif, Makkari’nin güçleri açısından filmin çizgi romanla tutarlı olacağını doğruluyor ama Makkari, Marvel’ın beyazperdedeki diğer hız rekortmeni Quicksilver’a göre ne kadar hızlı? Bunu göreceğiz ama çizgi romanı referans alacaksak Makkari, Marvel Sinematik Evreni’nin en hızlı karakteri unvanını rahatlıkla Pietro Maximoff’tan alabilir.

Çizgi romanlarda Eternal’ların ortak sahip olduğu bir dizi yetenekleri var fakat bir kısmının kendilerine has güçleri bulunuyor. Makkari’nin süpersonik hızda hareket edebilmesi gibi.

Makkari’nin bu kadar hızlı olmasının bir nedeni, zamanının önemli kısmını kozmik enerji hızına yönlendirmesi. Bu da onu giderek daha hızlı yapıyor. Hız, Makkari için bir nevi takıntıya dönüşmüş durumda. Karakter evrendeki en hızlı kişi olmaya adanmış biri olarak tarif ediliyor.

Quasar’ın 1990’ların başında çıkan bir sayısında Makkari ve diğer bir dizi Marvel hız rekortmeni destansı bir koşu yarışına tutuşuyor. Quicksilver, Eternal’a ayak uyduramıyor.

Pietro çok daha önemli bir karakter olsa da, hatta Flash’ın Marvel karşılığı olarak bilinse de, Marvel çizgi romanları Makkari’nin Quicksilver’dan daha hızlı olduğunu çok önce netleştirmişti.

Öte yandan Makkari’nin Quicksilver’ı geçebilmesi mantıklı. Quicksilver bir mutant(tı), Makkari’yse bir ölümsüz, kozmik enerjiyle dolu yarı-tanrı bir varlık.

Makkari hayatının binlerce yılını hızını geliştirmeye harcadı. İkisi arasında daha hızlısı neden o olmasın? Aynı fikir karakterin Marvel Sinematik Evreni versiyonu için de geçerli olabilir.

Marvel Sinematik Evreni’nin Makkari’nin Quicksilver’ın tahtını almasına izin vermesi ne anlama gelir? Başta Quicksilver’ın Marvel Sinematik Evreni’ne döneceğini umanlar için bu iyi bir haber olmazdı.

Taylor-Johnson yakın bir zamanda dönmeyeceğini söylese de Quicksilver’ın dönüşüyle ilgili söylentiler yıllardır sürüyor. Karakter en önemli özelliği, özgünlüğünü kaybettikten sonra Marvel ona ihtiyaç duymayabilir.

Öte yandan Makkari’nin bu unvanı almasının avantajlı yanları da olabilir. Karakterin hızı, Eternals‘ta etkileyici ağır çekim sahnelerinin önünü açabilir. Bunu Ultron Çağı’nda maalesef görememiştik.

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU