Gazeteci Bülent Aydemir'in iddiasına yanıt veren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan: Yalancılık, acı bilmezliktir

Van’daki çığ felaketinin ardından kendisi hakkında "Toplantı için iş makinalarını yanına almış" iddiasına yanıt veren Gülşen Orhan, "kaynağı olmayan yalan bilgiler yaymak yalan üzerinden siyaset üretmek nedir bunun da adını siz koyun" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Orhan'ı ziyaret eden isimler arasındaydı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan da dün Van'ın Bahçesaray ilçesinde ikinci çığ faciasında yaralanmıştı.

Orhan, ''Bahçesaray ilçesine gitmek için kendine yol açtırırken çığın olduğu" yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Orhan, ''Bu yalan haberler vicdansızlıktır'' dedi.

İddiayı ortaya atan isim olan Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, dünkü programda Gülşen Orhan’ın" çığ konusunda uyarıldığını ancak yine de bölgeye iş makinelerini alıp gittiğini" öne sürmüştü.

Aydemir, olayın meydana gelmesinden önce tedbirsizlik olduğunu ifade etmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Gülşen Orhan, ilk çığ haberini Ankara’ya doğru giden uçakta aldığını söyledi.

Sabah ilk uçakla Van’a hareket ettiğini, buradaki hastaları ziyaret ettikten sonra son durumu görmek için çığın yaşandığı bölgeye gittiğini, araçtan indikten sonra üzerlerine çığ düştüğünü söyledi.

 

Çalışmalarla ilgili hiçbir direktifinin olmadığını söyleyen Orhan, "Toplantı için iş makinalarını yanına almış yolları açtırmış" demek yalancılıktır, acı bilmezliktir" diyerek şöyle devam etti: 

"Felaket bölgesine gidip son durum hakkınsa bilgi alıp, oradakilerin yanında olduğumuzu söylemek istedik, oradan cenaze konvoyuna tekrar dönecektim. Çığ felaketinin yaşandığı yere geldiğimde daha 2 dakika dahi geçmeden çığ düştü altında kaldık, sonra kurtarılıp hastaneye götürüldük. Biz kendimize değil kaybettiğimiz canlar için acı çekerken kaynağı olmayan yalan bilgiler yaymak yalan üzerinden siyaset üretmek nedir bunun da adını siz koyun"

"Bülent Aydemir gazeteciyse keşke biraz daha araştırsaydı" diyen Orhan, "Tabi Bülent Bey bunu duymamışsa kendisi bu senaryoyu üretmişse utanılası haline yalancılığı da eklememiz gerekecektir" ifadelerini kullandı.

Yapılan amaçlı ve yalan haberlerin "vicdansızlık" olduğunu söyleyen Orhan, "Bu yalan ve iftiralar sadece benim değil tüm acılı ailelerin vicdanını yaralamıştır. Acılarımızı kullanıp, yalan senaryolarla siyaset üretenler, toplum mühendisliği ile öfke oluşturmaya çalışanlar benden değil tüm Van’dan ve Türkiye’den özür dilemelidir" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU