“Başkentgaz nedeniyle Erdoğan hakkında gensoru önergesi verilmişti”

Uğur Dündar: Mehmet Torun'un BAŞKENTGAZ'ı, Kızılay üzerinden Ensar'a 8 milyon dolar bağış yapmasın da kim yapsın?..

Fotoğraf: AA

Torunlar şirketine ait Başkentgaz'ın Kızılay Derneği üzerinden, Ensar Vakfı'na yaptığı yaklaşık 8 milyon dolarlık bağış gündemdeki yerini koruyor. Sözcü gazetesi yazarlarından Uğur Dündar, bugünkü köşesinde Başkentgaz nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan hakkında gensoru önergesi verildiğini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve arkadaşları, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO bünyesinde iken özelleştirilen BAŞKENTGAZ'ın Torunlar GYO şirketine 1 milyar 162 milyon dolara devredilmesi üzerine gensoru vermişlerdi” hatırlatması yapan Dündar, yazısında CHP’li Gök’ün konuşmasından satırbaşlarını da aktardı:

BAŞKENTGAZ, Ankara'nın kanayan bir yarasıdır. Ankaralıların geleceğini ipotek altına alan, kendi kişisel beceriksizliğini ve çapsızlığını, belediyenin bütün gelir kaynaklarını elden çıkarmak suretiyle ‘Benden sonra tufan' anlayışıyla hareket eden bir belediye başkanının yönetimindeki doğalgaz, bugün bir doğal kazık olarak hepimizin karşısında durmaktadır.

Ankaralılar doğalgazı peşin parayla alıp kullanmaktadırlar ama Melih Gökçek, Ankaralılardan peşin olarak aldığı doğalgaz bedelini BOTAŞ'a ödememiş ve zaten sorun da buradan çıkmıştır.

Bu konu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülürken 27 Kasım 2006 tarihinde, Melih Gökçek'e ‘BOTAŞ'a borcunu niçin ödemiyorsun?' diye sorulduğunda aynen şöyle cevap vermiştir: ‘Arkadaş, her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, bizim de yoğurt yiyişimiz böyle!.. Böyle yiyeceğiz, böyle devam edeceğiz!.. Metroyu, doğalgazı satarak bitireceğiz. Açık söylüyorum, 3 milyar dolara satacağız, müşterisi var!..'

Bu şekilde yüzde 80'i özelleştirilen ve o zaman 960 bin abonesi olan doğalgaz 3 kez ihaleye çıkarılmış, Melih Gökçek'in 3 milyar dolar beklentisine karşın, birinci ihalede 1 milyar 611 milyon dolar, ikinci ihalede 1 milyar 210 milyon dolar teklif verilmiş ancak ihaleler gerçekleşmemiştir.

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU