Karamollaoğlu: Üçkağıt ekonomisiyle bu gemi yüzdürülemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, halkın enflasyonu ile iktidarın enflasyonunun farklı olduğunu savundu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında İdlib, Ortadoğu ve ekonomideki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, Ortadoğu bölgesinde akan kanın Müslümanların kanı olduğunu hatırlatarak, "Bu bizi son derece üzmektedir” dedi.

“İdlib’te şu an yaşanan insanlık krizi içimizi yakmaktadır" diyen Karamollaoğlu, "Biz bugüne kadar hep barışçıl çözümden yana olduk, akacak olan kanın kimseye faydası olmayacağını vurguladık. Bu noktada Astana ve Soçi süreci bir nebze de olsa bizi umutlandırdı, lakin şu an gerek Rusya’nın gerekse rejimin saldırıları ve askerlerimizin hayatını kaybetmesi bizi endişeye sevk etti. İdlib’te gerçekleşecek olan çatışmalar kimsenin faydasına olmayacaktır. İdlib’e rejimin başlattığı operasyonu durdurma çağrısı yapıyor ve tekrar barışçıl çözüm yolları aranmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Meydana gelen olayların durmasının Türkiye, Rusya, İran ve Suriye rejiminin birlikte takınacağı tavra bağlı olduğunu savunan Karamollaoğlu, Suriye’de ki problemin çözümünün kolay olmadığına değinerek, “Eğer burada bir basiret gösterilir ve belirli bir süreçte burada barış temin edilirse ileride burada entegrasyon sağlanabilir” şeklinde konuştu.

Geçiş ücretlerine eleştiri

Avrasya tüneli geçiş ücretlerine yüzde 56 zam yapıldığını hatırlatan Karamollaoğlu, “İşçimize, emeklimize zam yapılırken enflasyon rakamları baz alınırken köprülere tünellere yapılan bu fahiş zam ne demek oluyor” diye sordu.

Yıllık bazda enflasyonun yüzde 12.15 olarak belirlendiğine değinen Saadet lideri, “Peki nasıl belirlenmiş; TUİK kira, fatura ve gıdanın enflasyon hesabındaki payını azaltarak hesaplamaya gitmiş. İnsanımız maaşını aldıktan sonra kira, fatura ve gıda alışverişini yapınca elinde para kalmıyor. Ama iktidarın bundan haberi yok. Çünkü iktidarın enflasyonu ile milletin enflasyonu farklı. Ekonomiyi düzeltemeyen yönetim rakamları düzenliyor. Bu üçkağıt ekonomisi ile bu gemi yüzdürülemez” dedi.

Mitinge davet etti

ABD tarafından açıklanan tek taraflı Ortadoğu planı hakkında da konuşan Karamollaoğlu, “Bedeli ne olursa olsun Müslüman’ca yaşamanın haysiyetine talip olanlar bu projenin sonuna kadar karşısındadırlar. Ne gerekiyorsa yapmak için hazırdırlar. Çünkü Kudüs demek Mekke, Medine, Şam, Trablus, İstanbul demektir. Eğer bugün Kudüs’ü müdafaa edemezsek yarın Diyarbakır’ı, Konya’yı, İstanbul’u müdafaa edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu basın toplantısında partisinin 9 Şubat’ta gerçekleştireceği Kudüs mitingine davette bulundu.


Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU