Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesinin annesi: Çocuğumun ölmesine izin verilmesin

Grubun ölüm orucundaki üyelerinden Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi ve 2 yıl önce Fransa’ya iltica eden İnan Altın’ın annesi Gülizar Altın, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda eylem yaptı

Protest müziğin önde gelen ekiplerinden Grup Yorum, İdil Kültür Merkezi’nin basılması, konserlerinin engellenmesi, DHKP-C üyesi oldukları suçlaması, bazı üyelerinin yurt dışına kaçması ve ölüm orucu haberleriyle gündemde.

Grup Yorum'un 6 üyesi, İçişleri Bakanlığı'nın "arananlar" listesinde yer alıyor.

Müzük grubunun üyeleri, teröre destek suçlamasını reddederek, muhalif olmaları nedeniyle kendilerine sansür, sindirme ve susturma politikaları uygulanıldığı iddiasını dillendiriyor.

Kendilerine yönelik uygulananları haksızlık olarak değerlendiren grubun üyelerinden Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, bir süredir ölüm orucundalar. 

2 yıl süren tutukluluğun ardından 20 Kasım’da tahliye olan Helin Bölek, başlattığı açlık grevini ölüm orucuna çevirdi.

Bölek, 230 günlük süreçte 32 kilo verdi. Şimdi ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya. 

Eşi Sema Altınl'la birlikte DHKP-C üyeliğiyle suçlanan grubun üyelerinden İnan Altın ise 2 yıl önce yurt dışına kaçtı.

Cezaevindeki İbrahim Gökçek de tıpkı Helin Bölek gibi ilk önce başladığı açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdü. Gekçek eylemini 232 gündür sürdürüyor.

Grup üyleri tepkilerini ölüm orucu turarak gösterirken yakınları ise farklı etkinliklerle onlara destek vermeye çalışıyor. 

Bu anlamda evlatlarının hukuksuzluklarla mücadele ettiğini savunan Bölek’in annesi Aygül Bilgi ile Altın’ın annesi Gülizar Altın, yaşananları protesto etmek için Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.

“Çocuklarımızın talepleri kabul edilsin” pankartı taşıyan anneler, Independent Türkçe'ye yaptıkları açıklamada, evlatlarının muhalif olmaları nedeniyle hukuksuz bir tutuma maruz kaldıklarını savundu.

Helin Bölek’in annesi: Çocuğumun ölüp gitmesine izin vermesinler

İyi bir evlat yetiştirdiğini söyleyen Aygül Bilgi, kızının gün be gün erimesine şahit olduğunu, 75 kilodan 43 kiloya düştüğünü ancak inancında ya da direncinde hiçbir değişiklik olmadığını belirtti.

“Bir anne haykırışı bu” diyen Bilgi, “Kamuoyunun bizim yanımızda olmasını, çocuğumun ölüp gitmesine izin vermemesini istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Aygül Bilgi, “İki anne olarak burada çocuklarımızın suçsuzluğunu haykırıyoruz” dedi.

İnan Altın’ın annesi:  Uyuyan halkı uyandırmak için, muhalif müzik yaptıkları için konser alanlarını onlara kapattılar

İnan Altın’ın annesi Gülizar Altın ise “Hırsızlık yapmıyorlar, namussuzluk yapmıyorlar, mafyacılık yapmıyorlar. İnsanların canına kast etmiyorlar. Sadece uyuyan halkı uyandırmak için, muhalif müzik yaptıkları için konser alanlarını onlara kapattılar” şeklinde konuştu.

“Oğlum terör listesinde, oğlum ve gelinim sürgündeler” derken gözyaşlarına boğulan Altın, şu ifadeleri kullandı:

Suçu türkü söylemek, halkın yanında olmak, biz iyi evlat yetiştirmek için ömrümüzü verdik, çocuklarımızı terör listesine koydular, başlarına ödül koydular. İki senedir görmüyorum.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Grup Yorum üyelerinin talepleri

Grup Yorum üyeleri, İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen polis baskınlarının son bulması, üyelerinin İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinden çıkarılması, konser yasaklarının kaldırılması ve hapisteki üyelerinin serbest bırakılmasını talep ediyor.

Son olarak kasım ayında Grup Yorum’un Almanya’nın Köln kentinde vermesi planlanan konser engellenmiş, gözaltına alınan üyeler Sultan Gökçek, Bergün Varan ile Tuğçe Tayyar, aralık ayında tutuklanmıştı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU