Yeni Marvel dizisi, Thanos’un parmak şıklatmasından sonra yaşananları ortaya çıkardı

The Falcon and the Winter Soldier’ın Disney+’ta yayımlanan görüntüleri Thanos’un parmak şıklatmasından sonra dünyanın nasıl toparlandığını gösteriyor

The Falcon and the Winter Soldier, Thanos’un parmak şıklatmasından sonra dünyanın haline bir bakış sunuyor ve insanlık varoluştan silinip geri gelmeye iyice ayak uydurmuş görünüyor.

Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) Thanos evrendeki yaşamın yarısını yok etmeyi başarmıştı fakat bu soykırım Avengers: Endgame’de, kaybolan ruhlar 5 yıl sonrasında da olsa geri döndürüldüğünde, geri çevrilmişti.

Hayranlar, hayata döndürülmüş Dünya’yı ilk kez Örümcek-Adam: Evden Uzakta’da (Spider-Man: Far From Home), insanlığın bu denli bir kozmik trajedinin sonuçlarına henüz alışmaya çalıştığı bir halde görmüştü. Ölmüş zannedilenler evlerini kaybedip mülteci olmuş, öğrenciler, arkadaşları mezun olduktan sonra okula dönmüş ve Dünya, başka bir büyük tehdidin gerilimiyle korku içindeydi. Mysterio bu durumu suistimal etmeyi bilmişti.

Screen Rant’ta yer alan habere göre Marvel Sinematik Evreni’nin Disney+’ta yayımlanacak yeni dizisi The Falcon and the Winter Soldier serinin zamanını ileriye taşıyacak. Black Widow geçmişte kurgulanmış, Eternals yıldızlararası bir düzleme kurulmuş, WandaVision ise zamansal olarak istikrarsızken Bucky ve Sam’in hikayesi, Marvel hayranlarının şimdiki zamanda Dünya’nın Thanos’un yaptıklarının sonuçlarıyla başa çıkmaya çalışmasını gösteren belki de en net bakış olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2020 Super Bowl’da yayımlanan yeni görüntüler, Falcon’ın Kaptan’ın kalkanını fırlatması ve Bucky’nin Baron Zemo’yu öldürmemeyi seçmesi gibi bir dizi önemli noktayı açığa çıkardı. Fakat kilit bir sahne, Endgame’in öncesi ve sonrası arasındaki farkı net şekilde ortaya koyuyor.

Fragman, 'yeni Kaptan Amerika' olarak atandığı anlaşılan John Walker’ı kısaca gösteriyor. Çizgi romanlarda U.S. Agent olarak bilinen Walker, bir spor etkinliğinde Kaptan Amerika kostümlü dansçılar ve milli bayram havası katan havai fişekler arasında sunuluyor, stadyum tezahürat yapan heyecanlı izleyicilerle dolu.

Bu, geçen sene bu zamanlarda Avengers: Endgame için yayımlanmış Super Bowl fragmanındaki boş New York Mets stadyumuyla Thanos’un parmak şıklatmasının yıkımını gösteren atmosferle tamamen zıt.

O zamanki fragmanın ima ettiği, insanların trajedinin etkisiyle spor ve eğlenceye boş verdiğiydi. Sporcuların yarısının kaybedilmesi de lige gölge düşürmüş olmalı. Aynı Avengers: Endgame’in fragmanının spor stadyumunu Dünya’daki bir kayıp ve trajedi atmosferini öne çıkarmak için kullandığı gibi. The Falcon and the Winter Soldier’ın aynı insan evrenini 12 ay sonra tam zıttı bir atmosferi öne çıkarmak için kullanması tesadüf değil.

Heyecanlı stadyum hayat saçıyor ve iyileşmenin işaretini veriyor, Dünya’nın şıklatmadan sonra yoluna devam ettiğini gösteriyor. Toplumun normalleşme adına, kayıp yüzde 50’nin dönüşünün henüz taze olduğu Örümcek-Adam: Evden Uzakta’dakinden bile daha fazla ilerleme kat edildiği bile söylenebilir.

Spor stadyumlarını doldurmak Dünya’nın normale dönmesinin umut verici bir göstergesi olsa da sahneye yakından bakıldığında netameli bir gizli eğilim olduğu görünüyor.

John Walker’ın Kaptan Amerika kimliğine bürünmesi uyumsuz, özellikle de izleyenlerin Steve’in halefi olarak Sam Wilson’ı seçtiğini bilmeleri göz önüne alındığında.

Bunun da ötesinde dansçıların ve şovmenliğin varlığı, Steve’in 2. Dünya Savaşı’nda, birliklere moral vermek için gösteri yaptığı fakat savaşa bir katkısı bulunmadığı, ön cephelere yaptığı turu hatırlatıyor. Bu karanlık zamana yapılan atıf, Dünya’nın, iyileşiyor olsa da, onu kurtaranların ilkelerini terk etmiş olabileceğini gösteriyor.

Screen Rant

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU