Koronavirüs taşıdığını iddia eden adam uçağı yarı yoldan geri döndürdü

Yolcu “zarara neden olmakla" suçlandı

Yeni koronavirüs dünya genelinde 24 bin 500'den fazla kişiye bulaştı, virüs nedeniyle Çin'de 490 kişi yaşamını yitirdi (AFP)

Asılsız şekilde koronavirüs taşıdığını iddia eden bir erkek yolcu, uçağın yarı yoldan geri dönmesine neden oldu.

29 yaşındaki Kanada vatandaşı yolcu şimdiye kadar 400’den fazla kişinin hayatına mal olan ölümcül virüsü taşıdığını açıkladığında WestJet’e ait uçak Kanada’nın Toronto kentinden Jamaika’nın Montego Bay şehrine seyir halindeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir polis sözcüsü, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Çin’e gittiğini ve koronavirüse yakalandığını söyleyen bir erkek uçakta rahatsızlığa sebep oldu” dedi.

Diğer yolculara göre, erkek şahıs selfie çekerek virüs taşıdığını duyurdu.

Pilot bunun bir şaka olduğuna inansa da tedbir olarak uçağı döndürerek Toronto’ya geri götürmekten başka seçeneği yoktu.

Uçuş ekibi giymesi için eldiven ve maske verdiği yolcuya uçağın arka kısmına oturmasını söyledi.

Toronto’nun Pearson Havalimanı yakınlarındaki Peel bölgesi polisine göre, gözaltına alınan erkek yolcu zarar vermekle suçlandı.

Şahıs, 9 Mart’ta mahkemeye çıkacak.

WestJet sözcüsü The Independent’a şunları söyledi:

Toronto’dan Jamaika’nın Montego Bay kentindeki Sangster Uluslararası Havalimanı’na giden WestJet’in 2702 sefer sayılı uçağı kural tanımaz bir misafir nedeniyle Toronto’ya geri döndü. Bu talihsiz durumdan etkilenen 243 misafirimizden içtenlikle özür dileriz. Dünkü 2702 ve 2703 sefer sayılı uçuşların iptalinden dolayı bugün Toronto’dan yerel saatle sabah 6.45’te kalkan ve Montego Bay’den yerel saatle sabah 11.50’de dönecek şekilde ilave uçuşlar ekledik. Güvenlik güçlerinin ve acil tıbbi müdahale personelinin uçağı Toronto’ya varışta karşımaları istendi. Mürettebatımız tedbir olarak, koronavirüs hakkında asılsız iddiada bulunan bireyin tecridi de dahil  uçaktaki bulaşıcı hastalıklara  ilişkin bütün protokolleri yerine getirdi. Güvenlik güçlerinin müdahil olması ve misafirlerimizin mahremiyeti nedeniyle olayla ilgili şu anda daha fazla bilgi veremiyoruz. Yetkililer bir sonraki adımlara ilişkin bizi bilgilendirecek.

İlk koronavirüs vakası Çin’in Vuhan kentinde Aralık 2019’da yaşandı. O tarihten bu yana da 26 ülkeye yayıldı ve 20 binden fazla vaka teyit edildi.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı da tüm Britanyalı vatandaşların Çin’i derhal terk etmesi gerektiğine ilişkin tavsiyesini bugün güncelledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU