AK Partili Elitaş’a bir yalanlama da Baykal’dan: Hiç güvenilmeyen iktidara neden böyle bir destek vereyim?

Baykal: 12 Eylül darbesinin mağduru siyasetçilerden birisi olarak anayasa ve yasalardaki tüm anti demokratik hükümlerin çıkarılması için elbette o gün çağrı yaptım, bugün de aynı çağrıyı yapıyorum

Fotoğraf: AA

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 26 Haziran 2009’da Türk Ceza Kanunu’nda bazı değişiklikler öngören değişikliği gündeme getirdi. Başbuğ, “Bu kanun teklifini kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili. Bu araştırılsın” dedi.

Kamuoyunda ‘gece yarısı operasyonu’ olarak bilinen tasarıda AK Partili Mustafa Elitaş’ın da imzası bulunuyordu.

Elitaş, söz konusu yasanın 4 partinin mutabakatı sonucu TBMM’den geçtiğini öne sürdü.

Yeniçağ gazetesinden Orhan Uğuroğlu’na konuşan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Elitaş’ın iddiasını yalanladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baykal, Uğuroğlu’nun “Askerlerin sivil yargıda yargılanması için AKP'ye destek verdiniz mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Böyle bir talimatım kesinlikle olmadı. Meclis grup başkanvekillerimiz, Hakkı Süha Okay, Kemal Anadol ve Kemal Kılıçdaroğlu her zaman çok güvendiğim siyasi dava arkadaşlarımdır. Yazınızda adı geçen Alirıza Öztürk de güvendiğim hukukçular arasındadır.

Eski CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

12 Eylül darbesinin mağduru siyasetçilerden birisi olarak anayasa ve yasalardaki tüm anti demokratik hükümlerin çıkarılması için elbette o gün çağrı yaptım, bugün de aynı çağrıyı yapıyorum. Hiç güvenilmeyen bir siyasi iktidara neden böyle bir destek vereyim ki?

O  tarihte CHP grup başkanvekili olan Hakkı Süha Okay da şunları söyledi:

"Sayın Elitaş'ın size verdiği demeci ve MHP'lilerin verdiği yanıtları da okudum. Sayın Mustafa Elitaş'ın söyledikleri A'dan Z'ye yalan. Genel başkanımız Sayın Deniz Baykal'ın kesinlikle böyle bir talimatı da tavrı da yok"

AK Partili Elitaş’ın iddiası eski MHP yöneticileri tarafından da yalanlamıştı.

 

Yeniçağ

DAHA FAZLA HABER OKU