Kantinden yiyecek çalan üst düzey bankacı görevinden uzaklaştırıldı

Londra'nın finans merkezi Canary Wharf'ta benzer pozisyonda çalışan sıradan bir bankacı yılda en az 183 bin sterlin kazanıyor

Shah’ın Avrupa’daki en üst düzey bankacılardan biri olması nedeniyle yıllık gelirinin 8 milyon lira civarında olabileceği belirtiliyor (Reuters)

Yatırım bankası Citigroup tarafından ofis kantininden yemek çalmakla suçlanan yüksek profilli bir üst düzey tahvil tüccarı görevinden uzaklaştırıldı.

Citi'nin Londra'nın Canary Wharf finans bölgesindeki genel merkezindeki kantininden yemek çaldığı iddia edilen 31 yaşındaki Paras Shah geçen ay beklenmedik biçimde görevinden ayrıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Shah, 2017'den beri Citi'nin Avrupa, Afrika ve Ortadoğu bölgeleri için yüksek getirili tahvil ticareti başkanlığını yürütüyordu. Bu görev, riskli borçlulara ait çöp bonolar olarak bilinen borçların alıcı ve satıcılarının eşleştirilmesini içeriyor.

Financial Times'a göre, kıdemli yönetici konumundaki Shah muhtemelen yıllık milyon liralarca maaş alıyordu ve primlerin ödenmesinden haftalar önce görevden uzaklaştırıldı.

Press Association'a konuşan bankacılık sektöründen bir kaynak, diğer bankalarda Shah'ın pozisyonuna denk gelen konumlardaki maaşın yıllık 1 milyon sterlinin (yaklaşık 8 milyon TL) üzerinde olduğunu belirtiyor.

Birleşik Krallık'taki finans kurumları, görevini suistimal eden yöneticilerini acımasızca cezalandırmasıyla biliniyor.

2016'da Japon Mizuho Bankası'nda çalışan Londralı bir bankacı, meslektaşının bisikletinden 5 sterlinlik (yaklaşık 40 TL) bir parça çalarken yakalanınca işten atılmıştı.

Olaydan iki yıl önce dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock Varlık Yönetimi'nin eski idari yöneticilerinden biri Londra'da kullandığı tren ücretlerini yıllardır ödemekten kaçındığı anlaşılınca ülkenin finans sektöründe üst düzey görev alması yasaklanmıştı.

Basında "tarihin en büyük beleşçisi" olarak etiketlenen Jonathan Burrows Southestern Demiryolları'yla olan davasında 43 bin sterlin (yaklaşık 335 bin TL) ödeyerek uzlaşı yoluna gitmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU