AK Parti Sözcüsü: Bütün Avrupa'yı etkisi altına alacak bir göç tehlikesinin olduğu konusunda herkese uyarılarımızı yapıyoruz

Çelik, Avrupa’yı İdlib konusunda uyardı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemi ilişkin değerlendirmelerde bulundu / Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib’deki gelişmeler üzerine Avrupa’ya göç uyarısında bulundu.

Çelik, “Türkiye'nin uyarıları dikkate alınmazsa bütün Avrupa'yı daha büyük şekilde etkisi altına alacak bir göç tehlikesinin olduğu konusunda herkese uyarılarımızı yapıyoruz” dedi.

AK Parti MYK sonrası Çelik gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın İdlib konusundaki iddialarının doğru olmadığını ifade eden Çelik, “Rusya tarafına iki kez bilgi verilmiştir. 54 rejim hedefi ateş altına alınıp imha edilmiştir. karşılık verilmiştir, verilmeye devam edilecektir. Rusya'nın rejimi kontrol altına alamamasının altı çizilmelidir” dedi.
 

“Umarım Avrupa, Brexit sürecinden ders çıkarır”

“Avrupa'nın DEAŞ olarak adlandırdığımız aşırı sağ için gerekli tedbirler alınmıyor” diyen Çelik, “Bugün İslam düşmanlığına karşı atılan adımlar Avrupa'da reformları engelliyor. Reform yapamadığı için AB cazibesini yitiriyor. Umarım Avrupa, Brexit sürecinden ders çıkarır” ifadesini kullandı.

“İddialar üzerinden bu mücadele desteklenemez”
 

“FETÖ, Türkiye'nin kabul ettiği terör örgütlerinden biridir” açıklaması yapan Çelik şöyle devam etti:

FETÖ'nün gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi milletimizin iradesiyle def edilmiştir. FETÖ ile ilgili olarak devletin bütün organlarından hayatın tüm kılcal damarlarından kesilmesi için mücadele devam edilmektedir. Elinde belge olmaksızın devletin sahip olmadığı birtakım iddialar üzerinden şunu bunu suçlayarak bu mücadele desteklenemez. 

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na para aktarması ile ilgili olarak soruya Çelik şu yanıtı verdi:

Çeşitli görüşler ifade edildiğini biliyoruz. Karşılıklı açıklamalar yapıldı. Kızılay ve bağışçıların açıklamalarının üzerine yapacağım bir açıklama yok.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU