Billie Eilish yaşadığı depresyonu anlattı: Sinir krizi geçirip kafamı kazıtmaktan korktum

Şarkıcı, “Herkesin aklındaki genç sanatçı klişesine dönüşeceğim diye endişelendim” dedi

Billie Eilish, kendisini ergenlik çağı boyunca etkilemiş olan depresyondan bahsetti, bir noktada “sinir krizi geçireceğinden” endişelendiğini söyledi.

Vogue’un Amerika ayağına verdiği yeni röportajda Eilish, ergenlik çağında bedeniyle ilgili yaşadığı güvensizliği anlattı.

Çok sayıda Grammy Ödülü kazanan sanatçı, gelişen depresyonuna katkıda bulunduğuna inandığı çok sayıda etkenin yanı sıra beden imajının özellikle zorlayıcı bir etkisi olduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

18 yaşındaki sanatçı, “Bedenimden nefret ediyordum. Başka bir beden içinde olmak için her şeyi yapabilirdim. Manken olmayı gerçekten ama gerçekten çok istiyordum ama kilolu ve kısaydım. Çok hızlı geliştim. 9 yaşımda memelerim çıktı. 11 yaşımda adet gördüm. Yani bedenim beynimden önde gidiyordu” dedi.

Yakın zamanda Gayle King’e verdiği bir röportajda Eilish, dibe vurduğu spesifik bir anda intihar etmeyi değerlendirdiğini, “17 yaşını göreceğini zannetmediğini” ana hatlarıyla anlattı.

Öte yandan bakış açısının geçen haziran itibarıyla değiştiğini söyledi.

Müzisyen, “İnsanlar bana akıl sağlığıyla ilgili tavsiye isteyen birine ne derdim diye sorduğunda söyleyebildiğim tek şey sabır. Ben de sabırlıydım. O son adımı atmadım. Bekledim. Bazı şeyler uçup gidiyor” dedi.

Geçen yıllarda şöhretin yeni basamaklarına tırmanan Eilish, Britney Spears’ın 2007’de herkesin bildiği gibi kafasını kazıtmasına atıfla, bir genç artist “klişesine” dönüşeceğini öngörmüş.

Büyüdüğüm yıllarda bir hayran olarak daima ‘Bu insanların sorunu ne?’ diye düşünürdüm. Tüm bu skandallar. O Britney ânı. Büyürken bu insanların güzel ve zayıf olduklarını düşünüyorsunuz; bunu neden berbat ederler ki. Ama büyüdükçe, ‘Aman Tanrım, tabii ki böyle olmak zorundalardı’ diye düşünüyorum. Zihnimin karanlık köşesinde herkesin, her genç sanatçının dönüştüğü klişeye dönüşmekten endişeleniyordum çünkü nasıl dönüşmesinler ki?

Eilish geçen sene Avrupa’da turnedeyken “dibe vurduğu anı” deneyimlediğini hatırladı ve şöyle dedi:

Sinir krizi geçirip kafamı kazıtmaktan endişelendim.

Eilish, Vogue röportajı esnasında Drake’le arkadaşlığıyla ilgili de konuştu. 33 yaşındaki rapçi geçen sene kasımda Eilish’a mesaj attığına dair çıkan haberle birlikte tartışma yaratmıştı. 

Bu duruma cevaben Eilish “İnternet şu an ahmakça bir keşmekeş haline geldi. Herkes pek duyarlı. Yetişkin bir adam bir sanatçının hayranı olamaz mı? İnternetin çok daha fazla kaygılanması gereken yığınla insan var. Yani, gerçekten Drake’in benim hayranım olduğu için ürkütücü olduğunu söyleyip sonra Trump’a mı oy vereceksiniz? Bu ne saçma sapan bir şey?” dedi.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU