Cumhuriyetçi eyalet temsilcisi: Anayasa sosyalistlerin öldürülmesine izin veriyor

Rodney Garcia, sosyalistlerin vurulmasına veya hapse atılmasına izin veren yasayı gösteremedi

Trump da ABD'nin "asla sosyalist bir ülke" olmayacağını söylemişti (Montana Temsilciler Meclisi)

Sosyalistlerin vurulmasının veya hapsedilmesinin yasal olduğunu iddia eden Cumhuriyetçi eyalet temsilcisi Rodney Garcia sadece muhaliflerinin öfkesini çekmekle kalmadı, kendi partisi tarafından da kınandı.

Garcia, cuma Montana Helana'da gerçekleştirilen Cumhuriyetçi Parti buluşmasında sosyalistlerin "hükümete girmesinden" endişe duyduğunu belirtti ve Billings kentinde "her yerde" sosyalist olduğunu söyledi.

Billings Gazette'nin haberine göre Garcia daha sonra ABD Anayasası'nın sosyalistlerin vurulmasını veya hapse atılmasını gerektirdiğini söyledi.

Cumartesi yerel bir muhabir tarafından açıklamalarını netleştirmesi istenilen eyalet temsilcisi yorumlarının dozunu daha da artırdı:

Garcia, "Yani aslında ABD Anayasası'na göre sosyalist üyeliği suçundan mahkum olursanız ya hapse gider ya da vurulursunuz" dedi.

Anayasa'nın neresinde sosyalistlerin öldürülmesinin veya mahkum edilmesinin yazdığını sorduğunda Garcia'nın cevap veremediğini belirten muhabir, eyalette yaşayan bir sosyalistin vurulması veya hapse atılmasının adil olup olmadığı sorusuna ise parlamenterin "Evet" yanıtı verdiğini ifade etti.

Garcia, "Onlar özgür devletin düşmanları. Savaşta düşmanlarımıza ne yaparız? Vietnam'da, Afganistan'da, hepsinde. Ne yaptık?" dedi.

Anayasamla hemfikirim. Bizi özgür kılan şey bu. Biz demokrasi değiliz, Anayasal Cumhuriyetiz.

Tahmin edileceği üzere Garcia'nın yorumları kendi partisi içinden de eleştiri aldı.

Montana Cumhuriyetçi Parti genel direktörü Spenser Merwin,  Associated Press'e Garcia'nın yorumlarını eleştiren bir açıklamada bulundu.

Merwin, "Farklı siyasi fikre sahip birine şiddet uygulanması hiçbir şartta kabul edilemez"dedi.

Eyalet çapındaki adaylarımızın gücünü ve yaklaşan seçimlerin önemini gösteren hafta sonu etkinliklerinin bu münferit olayla anılması üzücü.

Eyaletteki Demokratlar vakit kaybetmeden Garcia'yı ve geçmişteki tartışmalı açıklamalarını hedef aldı. Eyaletin Demokrat Parti başkanı Robyn Driscoll, Billings Gazette'ye yaptığı açıklamada eyalet temsilcisini hedef aldı.

Driscoll, "Aile içi şiddet nedeniyle aldığı cezadan hiç utanmadan gurur duyan Rodney Garcia, bekar annelere avantacı diyen . Seçilmesinin tek nedeni seçim kampanyası için yasadışı nakit dolandırıcılığı oluşturması" dedi.

Şimdi de kamuoyu önünde insanların vurulmasını istiyor.

Garcia'nın sosyalistler üzerine yürüttüğü korku tellallığı, Demokratlara sıklıkla "radikal sosyalistler" diye hitap eden ve 2019 Birliğin Durumu konuşmasında ABD'nin "asla sosyalist bir ülke olmayacağı" yönündeki meşhur iddiasını öne süren Donald Trump'ın kullandığı benzer dilin bir yansımasını teşkil ediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

http://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU