Sevan Nişanyan “uçtuğu ülkeden” cinsel taciz güzellemesi yaptı

Danışanına cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla hapis cezası alan Murat Paker'e sahip çıkan Nişanyan, gelen her tepkide seviyeyi biraz daha düşürdü

Sevan Nişanyan 14 Temmuz 2018'de izinli çıktığı cezaevinden firar etti. Fotoğraf: AA

Sevan Nişanyan, danışanı bir kadına cinsel tacizde bulunma suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası alan Murat Paker’i savunmak için sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Mesajında cinsel tacizi önemsizleştiren, küçümseyen Nişanyan mesleki itibarla, cinsel tacizi ‘hasar’ yönünden karşılaştırdı.

 


Nişanyan, geçtiğimiz yılın temmuz ayında Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan izne çıkıp firar ederek yurt dışına kaçmış ve firarını da “Kuş Uçtu” mesajıyla sosyal medyadan duyurmuştu. Yani paylaşımını “uçtuğu” o ülkeden paylaştı. "Taciz güzellemesi" büyük tepki çekince de gelen her tepki mesajına seviyeyi biraz daha düşürerek yanıt verdi.

 

Murat Paker’e yönelik taciz iddialarını gündeme getiren ve konunun duyulmasını sağlayan Gazeteci Melis Alphan, Nişanyan’ı “en rezil kadın düşmanı” olarak tanımladı.


 

Eşine dışkı fırlatmıştı

Sevan Nişanyan, 29 Mayıs 2008'de, tartıştığı eşi Müjde Nişanyan'ın üzerine, daha önceden hazırlayıp kavanoza koyduğu dışkısını fırlatmıştı. Jandarma tarafından ifadesi alınırken de “Aile içi kavgalar her ailede olur. Bunun dışarı yansımasına üzüldüm” demişti. 

“Tecavüzcülerin çoğu, büluğ çağında yolunu kaybetmiş âşıklardır!"

T24’te yayınlanan bir yazısında da tecavüzü “yolunu kaybeden aşıklara” mal eden Nişanyan “Tecavüzcülerin çoğu, büluğ çağında yolunu kaybetmiş âşıklardır” demişti.

Nişanyan’ın o yazısı şöyleydi: 

 "Bunca yıllık hapishane müdavimi olarak şöyle söyleyeyim: Geçmişteki suç tipi ile gelecekteki suç tipi arasında hiçbir korelasyon yoktur. Katiller arasında dünyanın en mülayim, en efendi insanları vardır. Bir katilin cezaevinden çıkar çıkmaz gene katil olacağı düşüncesinin dayanağı yoktur, hatta yanlıştır. Tecavüzcülerin çoğu büluğ çağının fırtınaları arasında yolunu kaybetmiş âşıklardır."


Nişanyan, İzmir Şirince'de SİT alanına yaptığı imara aykırı inşaat nedeniyle tutuklanmış ve 21 yıl hapis cezası verilmişti. Yunanistan’a kaçan Nişanyan siyasi iltica talebinde bulunmuştu.
 

DAHA FAZLA HABER OKU