The Witcher: Henry Cavill video oyunundaki ikonik küvet sahnesinin aynısını yapmaya çalışmış

Çoğu kişi için oyunu düşündüklerinde akıllarına gelen ilk imge; küvet

Netflix’in The Witcher dizisinin ilk sezonunda en ikonik sahnelerden biri Henry Cavill’in Yennefer’in küvetinde olduğu sahneydi. Oyuncu bu sahneyi, The Witcher 3: Wild Hunt video oyununun hayranlarının tanıyabileceği şekilde oynamaya çalışmış.

Dizi başlıca, Andrej Sapkowski’nin kitap serisinden uyarlandı ve şimdiye kadar ekrana taşınanlar The Last Wish ve Sword of Destiny başlıklı iki kısa öyküden derlendi. Öte yandan hayranların çoğu bu dünyayla The Witcher’ın ödüllü ve absürt düzeyde sevilen oyun serisi üzerinden tanıştı.

witcher - 2 - netflix.jpg
(Netflix)

 

Kitaplar, oyunlar ve şimdi de The Witcher dizisi, Rivyalı Geralt, Vengerbergli Yennefer ve Prenses Cirilla’nın Kıta’nın merhametsiz dünyasında savaş, siyasi karışıklık ve büyülü kaderin acımasız gerçekliğine karşı mücadele ettikleri birbiriyle bağlantılı hikayelerinin üzerine kurulu.

Dizi kısa sürede Netflix’in en çok izlenenleri arasına girdi. Bu da büyük ölçüde ilk sezonun kitabın ve oyunların hayranlarını bir araya getirebilme becerisi sayesinde. Elbette bunu yapmak, projenin merkezinde The Witcher’ın büyük hayranı Henry Cavill olduğunda çok daha kolay.

Geralt-in-the-bathtub-in-The-Witcher-game.jpg
(The Witcher 3: Wild Hunt)

 

Screen Rant'ta yer alan habere göre BBC Radio 1’a konuşan Cavill, Geralt’ın ateşli küvet sahnesini yeniden yaratırken düşünce sürecini hayranların beklentileri üzerine kurduğunu söyledi. Cavill durumu şöyle açıkladı:

Bu çok ikonik bir an ve çok sayıda insan bu anı oyunlara atfediyor. Bu anı bu kadar ikonik yapan da tamamıyla oyunlar ama bir yandan kitaplarda da olan bir sahne. Dolayısıyla halihazırda görselliği kuvvetli bu denli ikonik bir sahne olduğunu izleyenlerin kaçı fark etti bilmiyorum.

Oyuncu sahnenin çekimi esnasında hissettiklerini anlatarak şöyle devam etti:

O küvete girerken oturup, ‘Acaba bu sahnenin çekiminin, asıl sahneyi ne denli patlatacağının farkında olan hiç var mı?’ diye düşünüyordum. Ayaklarımı küvetin kenarlarına koymaya da çalışıyordum ama küvetin şekli buna uygun değildi ve yapamadım ama zaten bu kadarı da biraz fazla olabilirdi.

Aşina olmayanlar için, The Witcher 3 video oyunu Geralt’ın, ayaklarını kaldırarak provokatif pozisyonda banyo yaptığı bir flashback sahnesiyle başlıyor. Cavill’ın tekrar etmek istediği atmosfer de bu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahne, oyun ilk çıktığı dönemde hayranlardan epey ilgi görmüştü ve o zamandan beri bir meme olarak oyunun dışında bağımsız olarak varlığını sürdürüyor. Çoğu kişi için, oyunu düşündüklerinde akıllarına gelen ilk imge bir kılıç dövüşü veya canavardan ziyade, küvet. Dolayısıyla dizinin böyle bir bedava viral reklamı es geçmemesi mantıklı.

Cavill’ın The Witcher oyunları ve kitaplarına sevgisi iyi biliniyor. Oyuncu bahsi geçen röportajda Geralt’ı canlandırmanın hayalindeki iş olduğunu bile söyledi. Her mecradan hayranlar, rolü hayata getiren kendilerinden biri olduğu için şanslı.

Cavill, her farklı hayranın arkasında durabileceği, The Witcher kitapları, oyunları ve dizisi arasındaki sinerjinin vücut bulmuş hali. Cavill’ın karakteri, kitaplar ve oyunlardaki temsilleri arasında köprü kurarak hayata getirme konusundaki adanmışlığı The Witcher’ı bu kadar eğlenceli kılan vurgulardan biri.

Screen Rant

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU