Game of Thrones’un senaryosunda final sezonunun gidişatını değiştirebilecek tutarsızlık keşfedildi

Doğrusu, işlerin gerilimi çok daha az olurmuş

Game of Thrones hayranları, hikayede dizinin sonunu çok daha derli toplu getirebilecek büyük bir tutarsızlığı ortaya çıkardı.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinde nadir bulunan malzeme ejderha camının, Ak Gezenler’e karşı savaşırken epey kullanışlı olduğu biliniyor.

HBO dizisinin sondan önceki sezonunda Jon Snow (Kit Harington), Daenerys’in (Emilia Clarke) atalarının evini ziyaret ettiğinde malzemeyi içeren bir madene denk gelmiş, bu da 8. sezonda silahların madende bulunan ejderha camından dövülmesiyle Gece Kralı’na karşı savaşta yardım etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan bazı Reddit kullanıcıları daha fazla silah için yeterli malzeme olduğunu, bunun da Winterfell’e varan Gece Kralı’nın ordusunun büyük bölümünü bertaraf edecek okların yapımına olanak sağlayabileceğine işaret etti.

Reddit kullanıcısı, “Dragonstone’da yüksek miktarda ejderha camı buluyoruz fakat bir şekilde kimse bunlardan ok ucu yapmayı akıl etmiyor. Ok yapmak akıllıca bir seçim olurdu çünkü Ak Gezenler'i (hatta Gece Kralı’nın kendisini) göğüs göğüse mücadeleye gerek kalmadan tek atışta öldürebilirdi. Dürüst olmak gerekirse devasa zombi buz ejderhasına karşı epey kullanışlı olurlardı. Oklarla zombi Viserion’u da kolaylıkla öldürebilirlerdi” diye yazdı.

Bu iyi bir noktaya parmak basıyor. Jon’un ejderha camından ok uçları bulduğunu gösterdikten sonra senaristlerin diziyi bu yönde devam ettireceğini düşünen başka bir hayran da bunu dillendirmişti.

Bir başka hayran, “Ben de ejderha camından ok uçlarının seri üretimine geçeceklerini sanmıştım” diye cevap verdi.

Öte yandan sadece oklara güvenerek hareket etmek Winterfell ordusu için büyük bir sorun da teşkil ederdi.

Bir hayran, “Bir oku attığınız zaman onu muhtemelen geri alamayacaksınız. Dolayısıyla ejderha camını bu şekilde kullanmak onu tek atımlık kurşun haline getiriyor. Özellikle de Ak Gezenler’in işini alevli oklar da bitirebilecekken” diye karşılık verdi. 


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU