El arabasına 99 telefon dolduran adam, otomobillerin güzergahını değiştirdiğini iddia ediyor

Telefonlarla dolu el arabası, otomobilleri diğer yollara gönderebilir

Bir adam Google Haritalar'ı kandırdığını ve basit bir numarayla otomobilleri başka bir rotaya yönlendirebildiğini iddia ediyor.

99 akıllı telefonu bir el arabasına yükleyen adam, otomobilleri başka rotalara yönlendirecek "sanal bir trafik sıkışıklığı" yaratabildiğini söylüyor.

Google Haritalar, kullanıcıların trafiğe takıldığını veya başka sorunlarla karşılaştığını saptayabiliyor. Uygulama bunu, araçla birlikte hareket eden telefonun hızını takip ederek yapıyor. Bir dizi telefonun yavaşladığını görüyorsa kaza veya trafik olduğunu tahmin edebiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Berlinli sanatçı Simon Wickert, çok sayıda telefonu el arabasına yerleştirip yol boyunca yavaşça çektiğini söylüyor. Bu da uygulamanın o sokakta bir sorun kaydedeceği, bölgeyi kırmızı göstereceği ve otomobillerin o yolu kullanmaktan kaçınmasını söyleyeceği anlamına geliyor.

Weckert, Twitter'da, "99 akıllı telefon, Google Haritalar'da sanal trafik sıkışıklığı oluşturmak için bir el arabasında taşınıyor" yazdı. "Bu etkinlikle yeşil bir sokağı kırmızıya çevirerek otomobilleri başka yollara sevk etmek ve fiziksel dünyayı etkilemek mümkün!"

Weckert denemenin bir videosunu da yayımladı. Videoda el arabasıyla Berlin'i dolaştığı ve o giderken sanal trafik sıkışıklığıyla sokakların kırmızıya döndüğü görülüyor.

Weckert'in bu "hack"i başarıyla gerçekleştirdiğinden emin olmanın veya bunun işe yarayıp yaramadığını kesin olarak bilmenin yolu yok. Google, bu hack'le veya uygulamanın söz konusu özelliğiyle ilgili sorulara yanıt vermedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU