26 ülkeye yayılan koronavirüs salgınında ölüm sayısı artıyor: 427 kişi hayatını kaybetti

Koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor. Son 24 saatte 66 can kaybı yaşandı

Çin'in başkenti Pekin'de koronavirüs yüzünden 1 kişi hayatını kaybetti / Fotoğraf: AP

Çin'in Vuhan kentinde 2019'un son günlerinde görülen yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 427'ye yükseldi.

Son 24 saatte 66 can kaybı yaşandı  

Şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı 20 bin 624. 

Müşahede altına alınanların sayısı 171 bin 329’a ulaştı. 

Vakaların 20 bin 423'ü Çin anakarasında görüldü. 

Çin'den fazla koronavirüs vakasının en çok görüldüğü ülke Japonya. 

Düne kadar Çin haricinde ölüm yaşanan tek ülke Filipinler olarak biliniyordu.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Son olarak koronavirüs sebebiyle Hong Kong'da da bir kişi hayatını yitirdi.

Virüs Çin'den tam 26 ülkeye yayılmış durumda.

Bu ülkeler Japonya (20 vaka), Tayland (19 vaka), Singapur (18 vaka), Hong Kong (15 vaka, 1 ölüm), Güney Kore (15 vaka), Avustralya (12 vaka), Almanya (12 vaka), ABD (11 vaka), Makau (10 vaka), Tayvan (10 vaka), Vietnam (8 vaka), Malezya (8 vaka), Fransa (6 vaka), BAE (5 vaka), Kanada (4 vaka), Hindistan (3 vaka), İtalya (2 vaka), Rusya (2 vaka), Filipinler (2 vaka, 1 ölüm), Birleşik Krallık (2 vaka), Nepal (1 vaka), Kamboçya (1 vaka), İspanya (1 vaka), Finlandiya (1 vaka), İsveç (1 vaka) ve Sri Lanka (1 vaka). 

Enfekte olup iyileşen hasta sayısının 666 olduğu belirtiliyor. 

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik yürütülen bilimsel çalışmalarda virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.

Salgın nedeniyle çok sayıda hava yolu şirketi Çin'e uçuşlarını askıya almış, Dünya Sağlık Örgütü de "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU