Perinçek: Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayacak güç, Suriye Devleti’dir

Vatan Partisi lideri: Suriye’de terör örgütlerinin temizlenmesi ve komşumuzun toprak bütünlüğünün sağlanması için devletlerimiz arasında her alanda işbirliğine gidilmelidir

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İdlib’de 8 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubunun şehit olmasının ardından bazı “çözüm” önerileri gündeme getirdi.

Aydınlık gazetesinin aktardığına göre Perinçek, çözüm olarak özetle şunları söyledi:

 Suriye bizim en yakın komşumuzdur. Geleceğimiz ortaktır. Suriye’nin toprak bütünlüğü en çok Türkiye’yi ilgilendiriyor.

Bu durumda Suriye ile Rusya veya İran üzerinden değil, doğrudan doğruya Suriye Hükümeti'yle ilişki kurmak artık zorunludur ve kaçınılmazdır. En son Moskova’da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Suriye İstihbarat Başkanı Ali Memlûk ile yaptığı görüşmeler sürdürülmeli ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler derhal normalleştirilmelidir.

Suriye’de terör örgütlerinin temizlenmesi ve komşumuzun toprak bütünlüğünün sağlanması için devletlerimiz arasında her alanda işbirliğine gidilmelidir. Ortak Komuta Merkezi'nin kurulması bu işbirliğinin en esaslı adımı olacaktır. Hükümetimiz, PKK’yı süpürme stratejisi yerine PKK’yı bitirme stratejisine geçmelidir. Bölücü terör örgütü, öncelikle Suriye Hükümeti ve Ordusu ile ortak çalışmayla bitirilir ve bitirilecektir.

Suriye’nin toprak bütünlüğünü Suriye ordusunun sağlayacağını belirten Perinçek, şöyle devam etti:

Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayacak güç, öncelikle Suriye Devleti ve Ordusu'dur. Başka bir seçenek bulunmuyor. Bu nedenle Türkiye olarak, Rusya ve İran ile birlikte Suriye Ordusu'nun kendi ülkesinin bütünlüğünü sağlamasına yardımcı olmalıyız. Türkiye ile işbirliği yapmış olan Suriyeli örgüt mensuplarının af yoluyla Suriye’nin bütünlüğüne kazanılması güvence altına alınmalıdır.

Perinçek: Şehit vermeden hiçbir sorun çözülmez

Ayrıca dün akşam İdlib hakkında Habertürk TV’de konuşan Perinçek’in söylediği sözler sosyal medyada tepki çekti.

Tepki gören sözler, gazeteci İsmail Saymaz’ın Astana süreciyle ilgili yaptığı değerlendirme sırasında geldi.

Saymaz, "Biz burada, bir daha şehit vermeyeceğimiz bir gelecek için konuşmuyor muyuz"  derken Vatan Partisi lideri şu ifadeyi kullandı:

Şehit vermeden hiçbir sorun çözülmez.

 

Aydınlık

DAHA FAZLA HABER OKU