Selvi’den eski köşe komşusuna İmamoğlu tepkisi

Selvi: Siyasetçileri eleştirebiliriz. Ama anneler, eşler ve çocuklar siyaset üstüdür. Siyasetçilere eşler, çocuklar ve anneler üzerinden göndermeler yapılmasını doğru bulmam

Fotoğraflar: YouTube

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, geçmişte yazdığı Yeni Şafak’ta dün İsmail Kılıçarslan’ın Ekrem İmamoğlu üzerinden yazdığı köşe yazısına tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin İSMEK bölge sorumlusu bazı kadın görevlilerine hakaret ettiği iddiası gündemde. Şişli, İBB Başkanlığı’na başvurarak kendisi hakkında inceleme talebinde bulunurken muhafazakâr kesim tepkili. Bu tepkilerden birisi de Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan’dan geldi.

Kılıçarslan dünkü köşe yazısında “başörtülü kadınlara hakaret ettiği” ifade edilen Şişli’yi hedef alırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun annesinin “kokup kokmadığını” sordu.

Kılıçarslan’a tepki eski köşe komşusundan geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

Uzun bir dönem benim de çalıştığım Yeni Şafak gazetesi yazarlarından İsmail Kılıçarslan, Yeşim Meltem Şişli’yi eleştirdiği yazısında Ekrem İmamoğlu’nun annesi hakkında bir göndermede bulunmuş. Bunu doğru bulmadım. Siyasetçileri eleştirebiliriz. Ama anneler, eşler ve çocuklar siyaset üstüdür. Siyasetçilere eşler, çocuklar ve anneler üzerinden göndermeler yapılmasını doğru bulmam. Ekrem İmamoğlu’nun annesine yapılan göndermeyi de o yüzden iyi karşılamadım. Dostum İsmail Kılıçarslan doğru yapmamış.

Bu vesile ile Ekrem İmamoğlu’nun annesinin ellerinden öpüyorum. Hava İmamoğlu başta olmak üzere tüm anneleri saygıyla selamlıyorum.

Kılıçarsalan, dünkü “İmamoğlu’nun annesi de kokuyor mu?” başlıklı köşe yazısında Şişli hakkında özetle şunları söylemişti:

38 bin liracık geliriyle kıt kanaat geçinen bu çirkinlik abidesi, İSMEK’te yönetici olarak çalışan kadınlarla yaptığı bir toplantıda onlara hitaben “bu paraya bu iş yapılır mı? Hem araba da vermemişler size, başörtünüzle işe gelmek çok zor oluyordur. Kokuyorsunuzdur siz” demiş iyi mi?

“Bu kategorik düşmanlık dili 28 Şubat’ın küflü ikna odalarında, 28 Şubat’ın o rezil karakterlerinde kalmıştır. Kategorik düşmanlık bir daha memlekete uğramaz” diye düşünürken annesi başörtülü bir hanımefendi olan (ve tabii Meltem denen yaratığa göre böyle olduğu için kokan) Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hortladı işte.

Açıkça yazıyorum işte: Ekrem İmamoğlu’nda bir parça karakter varsa saygıdeğer annesinin de aralarında olduğu bir toplumsal kesime böylesi leş şekilde hakaret edebilen bu çirkinlik abidesini bir dakika tutmaz o binada. Aksi halde İmamoğlu “annesine hakareti sinesine çekmiş bir adam” olarak kalacaktır benim zihnimde. Bir gram fazlası değil.

Kılıçarslan'ın dünkü yazısı sosyal medyada da eleştirilmişti. Yeni Şafak yazarı bugün konu hakkında herhangi bir şey yazmadı.

 

Yeni Şafak, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU