Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ÇHD’li avukatlara verilen 159 yıllık cezanın 141’inin onanmasını istedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tebliğnamesinde, örgüt yöneticiliği suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezası verilen Barkın Timtik'e yönelik cezanın bozulması ve örgüt üyeliğinden cezalandırılması istendi

Fotoğraf: AA

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında bulunduğu 18 avukattan 17’si hakkında verilen hapis cezalarının onanması yönünde tebliğname sundu.

Başsavcılığın Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne sunduğu tebliğnamede, sanıklardan Barkın Timtik’in aldığı cezanın bozulması istendi.

ÇHD üyesi avukatlara 20 Mart 2019’da toplamda 159 yıllık hapis cezası verilmişti. Yerel mahkemenin verdiği hapis cezaları, 15 Ekim 2019’da istinaf mahkemesi tarafından onanmıştı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, istinaftaki onama kararından sonra Yargıtay’a taşınan dosyayla ilgili tebliğnamesini, 16. Ceza Dairesi’ne sundu.

Yöneticilikten değil üyelikten

Başsavcılık, Barkın Timtik’e ‘Örgüt kurmak ve yönetmek suçundan’ verilen 18 yıl 9 ay hapis cezasının bozulmasını talep etti. Tebliğnamede, Timtik hakkındaki delillerin, ‘Örgüt kurma ve yönetme’ suçlaması için yeterli olmadığı ve ‘Örgüt üyeliği’ suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu avukatlar hakkında onama kararı istediği cezalar şöyle:

Özgür Yılmaz: Örgüt üyeliği suçundan 13,5 yıl
Ebru Timtik: Örgüt üyeliği suçundan13,5 yıl
Behiç Aşçı, Şükriye Erden: Örgüt üyeliği suçundan 12 yıl
Selçuk Kozağaçlı: Örgüt üyeliği suçundan 10 yıl 15 ay
Aytaç Ünsal, Engin Gökoğlu, Süleyman Gökten: Örgüt üyeliği suçundan 10 yıl 6 ay
Aycan Çiçek, Naciye Demir: Örgüt üyeliği suçundan 9 yıl
Ezgi Çakır: Örgüt üyeliği suçundan 8 yıl 
Ayşegül Çağatay, Yağmur Ereren, Didem Baydar Ünsal, Yaprak Türkmen: Örgüte yardım suçundan 3 yıl 9 ay
Ahmet Mandacı, Zehra Özdemir: Örgüte yardım suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU