Diyarbakır’da koronavirüs paniği

Diyarbakır’da bir vatandaş koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı

Fotoğraf: Independent Türkçe

Çin’in Vuhan kentinden 15 gün önce Diyarbakır’a gelen M.B adlı kişi yüksek ateş şikayeti üzerine hastaneye gitti.

Hastanenin bir katı karantinaya alınırken, Sağlık Müdürü Cihan Tekin, hastanın tedbir amaçlı hastaneye geldiğini söyledi.

Çin’in Vuhan kentinden dünyanın birçok ülkesine yayılan korunavirüs can almaya devam ediyor.

Virüs nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde alarma geçilirken, Türkiye’de de önlemler üst seviyeye çıkartıldı.

Ancak akşam saatlerinde Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'ne yüksek ateş şikayeti ile giden bir vatandaşta korunavirüs olduğu iddiası kentte paniğe neden oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Edinilen bilgilere göre M.B adlı Diyarbakırlı çalışmak için Çin'in Vuhan kentine gitti.

Vuhan’da meydana gelen ölümler nedeniyle M.B Diyarbakır’a dönme kararı aldı.

Yaklaşık 12 gün önce kente dönen M.B., yüksek ateş ve solunum yetmezliği nedeniyle Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvurdu.

Koronavirüsü taşıdığını düşünen hasta tedavi altına alındı.

M.B. acil izalasyon odasına alınırken, bulunduğu kat tedbir amacıyla giriş çıkışlara kapatıldı. 

Eğitim Araştırma Hastanesi yetkilileri, M.B adlı kişinin tedbir amacıyla hastaneye başvurduğunu belirterek, “Hasta yaklaşık 12 gün önce Vuhan’dan geldi. Ateşi çıkınca hastaneye geldi. Şu an gözlem altında. Kan değerlerinde bir anormallik yok.  Ancak emin olmak için diğer tetiklerin sonuçlarını beklememiz gerekecek” dedi. 

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise, hastanın Çin’den gelmesi sebebi ile panikle hastaneye başvurduğunu belirterek, “Hastada herhangi bir belirti yok. Panik halinde Çin’den de geldiği için hastaneye başvurmuş acaba bende de var mı diye. Şu an için tetkikleri yapılıyor, aktif bir bulgu yok. Bizim düşüncemiz negatif yönde. Tetkiklerin ardından vatandaşı evine göndereceğiz ve kuluçka dönemi olan 14 günlük süreyle takibe alacağız" ifadesini kullandı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nden, M.B.’nin 3 defa hastaneye başvurduğunu belirtildi ve gözlem amacıyla takibe alındığı ifade edildi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, kente paniğe neden olan ‘korunavirüs’ iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı:

Bazı sosyal medya hesaplarında ve İnternet sitelerinde İlimizde Çin'den yayılan 'Koronavirüs' şüphesiyle bir vatandaşımızın hastaneye yatırıldığı iddia edilmiştir. Öne sürülen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır, ilimizde virüse yönelik herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.

24.01.2020 tarihinde Çin’den Ülkemize giriş yapan bir vatandaşımız 25.01.2020 ve 27.01.2020 tarihlerinde Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisine başvurmuş olup, yapılan muayene ve tetkiklerinde herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Söz konusu vatandaşımız 03.02.2020 tarihinde (bugün) saat 17.00 civarında üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle yeniden hastaneye başvuda bulunmuş ancak yapılan değerlendirmesinde herhangi bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmamıştır.

Çin de ikamet ettiğini belirten vatandaşımız İnternette dolaşan haberler nedeni ile yoğun anksiyete yaşadığını bu yüzden acil servise başvurduğunu belirtmiştir. Vatandaşımızın her ihtimale karşı laboratuvar tetkikleri alınarak ilgili birimlere gönderilmiştir. Vatandaşımız tedbir ve gözlem amacıyla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinde takibe alınmıştır.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU