İYİ Parti Genel Başkanı Akşener İdlib’deki saldırı için TBMM’yi acil oturuma çağırdı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İdlib'de 6 şehit verilen saldırısı sonrası TBMM’yi kapalı bir oturumla acil toplantıya çağırdı. Akşener, “Milli varlığımızın hedef alındığı zamanlarda, TBMM mutlaka görevinin başında olmalıdır” dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Suriye'nin kuzeyinde İdlib'de 5 asker, bir sivil Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubunun şehit edildiği saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Milli varlığın başkalarının inisiyatifine bırakılamayacağını vurgulayan Akşener şunları kaydetti:

Tarih, birçok kez olduğu gibi, bizi yine önemli bir görevle karşı karşıya bırakmıştır. Ve yine tarihte örneği olduğu üzere, milli varlığımızın hedef alındığı zamanlarda, Türkiye Büyük Millet Meclisi mutlaka görevinin başında olmalıdır. 

Bu nedenle, kahraman ordumuz üzerinden, ülkemize ve milletimize yönelen bu alçak saldırı karşısında, milli bir görev çağrısını yapmak ihtiyacı hissediyorum. 

Suriye'de oluşan yeni ve ağır şartları değerlendirmek üzere, TBMM'yi kapalı bir oturumla ve acil olarak toplanmaya, iktidarı da milli duruşa katkı sunacak şekilde, aziz milletimizin vekillerini bilgilendirmeye ve tarihi sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU