Bahçeli: Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretine İdlib’den karşılık veriliyorsa...

MHP lideri, İdlib'de Suriye ordusunun saldırısında yaşamını yitiren 4 asker için mesaj yayınladı: Türk Silahlı Kuvvetleri’nin konuşlu bulunduğu gözlem noktalarının ve etrafının güvenliği mutlaka temin edilmeli

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib'de Suriye askerlerinin saldırısında hayatını kaybeden 4, yaralanan 9 asker ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı. 

MHP lideri, saldırının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’nın uzun yıllardır sorunlar yaşadığı Ukrayna’ya gittiği sırada gerçekleşmiş olmasına dikkati çekti ve Ukrayna ziyaretine İdlib’den karşılık veriliyorsa Türkiye-Rusya ilişkilerinin mana ve muhtevası zehirlenmekle kalmayacak, iki ülke arasındaki diyaloglar bu gidişle soğumaya terk edilecektir" dedi.

Bahçeli'nin açıklaması özetle şöyle:

Suriye’de siyasi çözüm arayışları her seferinde çuvallamış, Cenevre görüşmelerinden de bugüne kadar makul ve müsterih bir netice çıkmamıştır. Anlaşılmaktadır ki, Astana, Soçi ve Cenevre süreçlerinin anlam ve inandırıcılığı artık kalmamıştır.

"Rusya'yı esefle takip ediyoruz"

Rusya bir yanda masalarda uzlaşma pozları verirken, diğer yanda Suriye rejimini kışkırtmış, askeri operasyonlara teşvik etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Rusya’nın dürüstlükten mahrum siyasi uygulamalarını ibretle ve esefle takip etmektedir.

"Esad rejimi yıkılmadan..."

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yapılan saldırının "bardağı taşıran son damla olduğunu" söyleyen Bahçeli şöyle devam etti:

Türkiye bu hunhar provokasyonun cevabını misliyle vermiş, azimle, inançla ve cesaretle de vermeye devam etmektedir. Esad rejimi yıkılmadan, bu zorba cezasını bulmadan Suriye’ye huzur ve güvenlik kesinlikle gelmeyecektir.

Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti

Sayın Cumhurbaşkanımızın Ukrayna ziyareti öncesi bu saldırının vuku bulması bir başka şaibeli ve soru işareti taşıyan kuşkulu durumdur. Rusya’nın Ukrayna ile sancılı ve sorunlu ilişkileri bilinmektedir. Ukrayna ziyaretine İdlib’den karşılık veriliyorsa Türkiye-Rusya ilişkilerinin mana ve muhtevası zehirlenmekle kalmayacak, iki ülke arasındaki diyaloglar bu gidişle soğumaya terk edilecektir.

MHP lideri, yazılı açıklamasını "İdlib’de oyun kuran, vahşet senaryosu yazan, stratejik hedefleri uğruna insan canına ve tarihsel mirasa kast eden kim varsa karşılarında Türkiye’yi bulacaklardır" ifadeleriyle sonlandırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU